Preventivno jih bodo zaprli

Spremembe pri obratovanju bančnih poslovalnic: preverite, da ne ostanete pred zaprtimi vrati!

S.R.
17. 3. 2020, 17.00
Posodobljeno: 17. 3. 2020, 17.08
Deli članek:

Spet novice iz NLB, povezane z aktualnimi ukrepi za zajezitev okužb. Bomo veseli, če lahko novico objavite in jo umestite na vašo spletno stran.

Bobo
NLB Pay je mogoče v le nekaj minutah prenesti na mobilno napravo.

V Novi Ljubljanski banki bodo z namenom zajezitve okužb z novim koornavirusom z jutrišnjim dnem preventivno zmanjšali število delujočih poslovalnic. V sredo 18. marca bo tako vrata odprlo 50 poslovalnic NLBširom Slovenije. Kot sporočajo iz NLB, bodo te odprte vsak delovnik od 8.30 do 13.00 ure. Odprte bodo poslovalnice na sedežih podružnic, v trgovinskih centrih in ob cestnih vpadnicah, da bo tako zagotovljena čim boljša regionalna pokritost. Seznam poslovalnic in ključne kontakte najdete na tej povezavi.

Iz preventivnih razlogov še naprej velja spremenjen način sprejemanja strank v poslovalnicah – torej posamično vstopanje. Naenkrat je lahko v poslovalnici namreč samo toliko strank kot je bančnih okenc, še dodajajo in stranke hkrati vljudno prosijo, naj dosledno upoštevajo varno osebno razdaljo tako do zaposlenih kot ostalih strank, pred in po bančnem opravku pa uporabijo razkužila. Znova jih pozivajo še, naj omejijo obisk poslovalnice le na resnično najnujnejše zadeve.

Čim manj z gotovino

Pri NLB svetujejo, da ljudje namesto z gotovino plačujejo s karticami ali mobilno denarnico NLB Pay. NLB Pay lahko v le nekaj minutah prenesejo na mobilno napravo (velja za telefone z OS Android). Postopek je hiter, varen in enostaven. Tako kot s karticami lahko s telefonom na večini prodajnih mestih plačujejo brezstično, do 25 evrov pa celo brez vnosa številke PIN.

Če nikakor ne gre brez gotovine, pa jo bodo stranke - kot doslej - lahko dvignile na bankomatih. Poskrbeli bodo namreč, da bo gotovine v njih vedno dovolj na razpolago, če bi jo potrebovali. Za vprašanja, pomoč in nasvete se lahko stranke 24/7 obrnejo na NLB Kontaktni center prek telefonske številke (01) 477 20 00, spletnega klepeta ali video klica.​