Slovo

S temi besedami se je poslovil Marjan Šarec

J.P.
13. 3. 2020, 20.29
Posodobljeno: 13. 3. 2020, 20.32
Deli članek:

"Trenutno se nahajamo v posebnih razmerah, zato je potrebno pustiti ob strani vsa preigravanja in stopiti skupaj. Za politične boje bo še čas, ko se zadeve umirijo."

Bobo
Marjan Šarec

Pisal se je 27. januar, ko je po odstopu finančnega ministra Andreja Bertonclja sledil pravi šok: Marjan Šarec je odstopil s položaja predsednika vlade. Takrat je dejal, da "s temi poslanci in s to koalicijo pričakovanj ljudi ta hip ne morem izpolniti, lahko pa jih izpolnim po volitvah" . Pozval je k čimprejšnjim predčasnim volitvam.

Takrat je dejal še, da vlada v razmerah, ki so vladale takrat, ne more več nadaljevati. "Pred nami je ključna sprememba, ki jo čakamo že 15 let. Poslanski zakon o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. Zavarovalnice bodo izgubile prihodek, kdor zna seštevati, mu je zadeva jasna," je poudaril. Dodal je, da "če teh vprašanj ne bomo rešili sistemsko, potem je zaman metati denar v čakalne vrste in druge probleme v zdravstvu". 

Posebne razmere

Danes se je na facebooku zahvalil vse, ki so podpirali njega in njegovo ekipo ter jih podpirali pri odgovornem delu. Zapis objavljamo v celoti.

"Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste mojo ekipo in mene podpirali in spodbujali pri odgovornem delu. Mnogi se tudi niste strinjali, bile so tudi pritlehnosti, a tako je pač v politiki. Ne bom ponavljal vzrokov za odstop in drugih stvari, ker je bilo povedano že vse. Trenutno se nahajamo v posebnih razmerah, zato je potrebno pustiti ob strani vsa preigravanja in stopiti skupaj. Za politične boje bo še čas, ko se zadeve umirijo. 

Srečno vsem in srečno Slovenija!"