Nas čaka belo jutro?

Začelo se bo na zahodu, ponoči bo zajelo vso Slovenijo, naj vas zjutraj ne preseneti!

S.R.
5. 3. 2020, 09.56
Posodobljeno: 5. 3. 2020, 09.57
Deli članek:

Zavel bo jugozahodnik, ki bo s sabo od zahoda vlekel oblačnost. Noč na petek bodo zaznamovale padavine, ki se bodo ponekod spustile tudi do nižin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Agencija RS za okolje napoveduje nočno sneženje, ki se bo ponekod spustilo tudi do nižin. Ampak še prej nas čaka današnji dan. Sprva bo pretežno jasno, megla se je iz kotlin umaknila, že dopoldne pa se bo začelo z zahoda oblačiti. Padavine bodo pozno popoldne ali zvečer najprej zajele zgornje Posočje, zapihal pa bo veter jugozahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 5, drugod od 8 do 12 stopinj Celzija. 

Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo, pri čemer se bo meja sneženja gibala med 400 in 700 metri nadmorske višine. Ljubiteljski vremenarji na portalu Neurje.si medtem ocenjujejo, da lahko ob močnejših padavinah »predvsem ponekod na severnem Notranjskem, Gorenjskem, Koroškem in lokalno v osrednji Sloveniji, zjutraj in del dopoldneva sneži tudi do nižin.« Na facebooku so medtem zapisali, »naj vas predvsem v višje ležečih krajih zahodne, osrednje in severne Slovenije v petek zjutraj nikar ne preseneti močno sneženje.« Ob morju se bo prehodno sicer nekoliko okrepil jugo, a bo kratke sape, zjutraj pa bo hitro ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, po nižinah Primorske okoli 7 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja se bo dvigala, padavine pa bodo sredi dneva postopno slabele in popoldne ponekod ponehale, še dodaja agencija Arso. Dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem pihal jugozahodnik, popoldne na severovzhodu severni veter, zvečer na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12 stopinj Celzija, ponekod v severni Sloveniji pa nekaj stopinj nad ničlo. 

Arso
Jutri se bo meja snežena začela dvigati, zavladal bo dež.

V noči na soboto bo prehodno spet nekaj padavin predvsem na jugu države. V soboto bo sprva oblačno, popoldne pa se bo od severa postopno delno razjasnilo, predvsem na vzhodu bo možna kakšna popoldanska ploha. V nedeljo kaže na dokaj sončno vreme.