Slovenija

Iz MNZ policistom sporočajo: prispevki so plačani, za zmedo so krivi obrazci

S.R:/STA
18. 2. 2020, 19.24
Posodobljeno: 18. 2. 2020, 19.26
Deli članek:

Sindikat policistov Slovenije in Policijski sindikat Slovenije sta se danes na ločenih sestankih na temo plačevanja socialnih prispevkov srečala s predstavniki ministrstva za notranje zadeve (MNZ). Na ministrstvu so poudarili, da redno plačujejo obvezne prispevke za socialno varnost iz delovnega razmerja.

Bobo
Ministrstvo za notranje zadeve.

Sindikat policistov Slovenije je minuli torek opozoril, da so nekateri njihovi člani na Finančni upravi RS (Furs) dobili podatek, da jim delodajalec, torej notranje ministrstvo, ni vplačalo obveznih prispevkov za socialno zavarovanje.

Na ministrstvu pa zagotavljajo, da redno plačujejo prispevke. To pomeni, da so vsi prispevki za vse zaposlene v ministrstvu in policiji plačani, so pojasnili. Določena odstopanja v evidenci plačanih prispevkov pa se pojavljajo zaradi problematike pri oddaji REK obrazcev oziroma obračuna davčnega odtegljaja. Vodstvo ministrstva je že zahtevalo, da strokovne službe pripravijo poročilo o tej zadevi. 

"Po zagotovilih predstavnikov ministrstva naj bi bilo zdaj vse plačano, kar potrjujejo tudi podatki, objavljeni na spletni strani Fursa," je dejal sekretar Policijskega sindikata Slovenije Igor Ručigaj

Sindikat policistov Slovenije pa bo dokumentacijo, ki so jo prejeli danes, sicer še preučil, že zdaj pa ocenjujejo, da bo moralo ministrstvo plačati finančni upravi obresti v višini 155.000 evrov, je dejal predsednik sindikata Kristjan Mlekuš. V sindikatu so namreč prejeli več kot 500 obvestil članic in članov ter drugih zaposlenih, v katerih je iz zapisov finančne uprave razvidno, da so bila zadnja izplačila prispevkov izvedena do 1. marca lani, nato pa prispevki niso bili vplačani.