Krvavi Balkan

VIDEO: Policistka Valdete s službeno pištolo ubila štiri družinske člane in si sodila sama?

R.T.
18. 2. 2020, 16.46
Posodobljeno: 19. 2. 2020, 20.32
Deli članek:

Na Kosovu se je danes odvila tragedija. Po prvih informacijah naj bi policistka ubila štiri člane družine in si nato sodila sama, a so pozneje na površje priplavale informacije o drugačnem poteku krvave drame.

Facebook
Valdete Blaca

Prebivalstvo v kraju Gnjilan, ki se nahaja približno 50 kilometrov jugovzhodno od kosovskega glavnega mesta Prištine, je v popolnem šoku. Nikomur ni niti na kraj pameti prišlo, da se pripravlja takšna tragedija. Ob približno 13. uri so v eni od hiš odjeknili streli, nato je naokoli hitro zaokrožila novica o strahotnem dogajanju za štirimi stenami. 

Kot poročajo srbski mediji, je 45-letna Valdete Blaca s strelnim orožjem, domnevno s službeno pištolo, ubila štiri družinske člane, 70-letnega očeta Zećira, 66-letno mamo Hanife ter brata Fisnika in Bljerima, stara 33 oziroma 34 let. Valdete, policistka z 18-letno kariero, ki je bila zadnjih pet let zaposlena na lokalni policijski postaji, je nato orožje uperila še proti sebi. Na kraj so hitro prispeli policisti in reševalci, a peterici ni bilo več pomoči, bili so na mestu mrtvi. 

Policijska preiskava je še vedno v teku, motiv za strahotno dejanje pa ni znan. Po navedbah sorodnikov, ki so nad dogodkom povsem šokirani, ni bilo nobenih znakov, da bi bilo v družini kar koli narobe.

Pokol začel brat?

Kosovski časnik Gazeta Express medtem poroča o nekoliko drugačnem poteku dogodkov. Sosedje naj bi novinarjem dejali, da so videli, kako se je Valdete vrnila domov. Po njihovih navedbah je starše in brata ubil Blerim, ko je na prizor naletela Valdete, pa da je ubila Blerima in še sebe. To naj bi bile besede sosedov, a zaenkrat uradna različica ostaja ta, da je smrt sejala samo Valdete, ki naj bi imela po zadnjih informacijah psihične težave, za kar naj bi vedeli tudi v policiji.