Stroški operacije in rehabilitacije v ZDA naj ne bi dosegli sprva predvidenih 150.000 evrov, ampak okrog 68.900 evrov.

Dokumenti, s katerimi razpolagajo na Kanalu A, dokazujejo, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra je tako že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, pa je treba nakazati le še 60.000 evrov.

Galova mama je ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašati o ceni operacije in ga prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Delovanje Galove mame po informacijah televizije zdaj preiskujejo tudi kriminalisti. Policija je potrdila, da predkazenski postopek poteka, drugih informacij pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov še ni mogoče posredovati.

Kljub temu, da je znesek, ki naj bi bil potreben za Galovo operacijo, že zbran, akcije še nihče ni ustavil. Denar za Gala bodo na mariborskem Karitasu zbirali do oktobra letos.

Karitas, ki je po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus prevzela zbiranje denarja za Gala, je sporočila, da bo denar za operacijo nakazala direktno bolnišnici, kjer bo potekala operacija.