doma in v tujini skril ogromne količine gotovine

Bo upnikom na tak način uspelo zaseči premoženje Ivana Zidarja?

R.T.
7. 2. 2020, 07.28
Posodobljeno: 7. 2. 2020, 07.40
Deli članek:

Upravitelj osebnega stečaja Ivana Zidarja, Boštjan Jurkošek, je našel pot, ki bi morda lahko pripeljala do dela nekdanjega premoženja, s katerim je nekdanji gradbeni baron poplačeval dobavitelje in druge upnike propadlega SCT.

STA
Tarča upnikov bodo več kot milijon evrov vredne nepremičnine, ki jih je Zidar s sporazumom o delitvi premoženja prenesel na soprogo.

Tik preden je SCT leta 2011 končal v stečaju, je Zidar začel z reševanjem svojega milijonskega premoženja. Pri tem so mu pomagali odvetniki in družinski člani, Zidar pa se že več let spretno izogiba sojenjem in prestajanju zaporne kazni, na katero je bil obsojen leta 2016. Še pred tem pa se je izgubila sled za večino njegovega denarja, Zidar pa naj bi doma in v tujini skril ogromne količine gotovine in drugo premoženje.

Kot piše spletni portal Necenzurirano.si, je Boštjan Jurkošek sedaj predlagal uvedbo osebnega stečaja proti nekdanji soprogi Ivana Zidarja, Vicenciji Lambergar, na katero je gradbinec prepisal milijonsko premoženje v Sloveniji. Tarča upnikov bodo več kot milijon evrov vredne nepremičnine, ki jih je Zidar s sporazumom o delitvi premoženja prenesel na soprogo. 

Na Necenzurirano.si preverite, katere nepremičnine bodo tarča upnikov, komu je Zidar izročil ključe hiš, koliko pravzaprav sploh dolguje in še več.