Slovenija

Slovenska ideja: hitra in učinkovita pomoč pri domačem učenju

N.N.
22. 10. 2019, 11.24
Posodobljeno: 22. 10. 2019, 11.34
Deli članek:

Novo šolsko leto je številnim otrokom, mladostnikom in njihovim staršem postavilo nove izzive. Šolarji morajo predelati ogromne količine snovi in lahko se zgodi, da jim kakšna snov ali del snovi zagode. Žal to ponavadi vodi v slabo voljo in obremenjenost vseh družinskih članov, lahko tudi v slab učni uspeh. Pa ni treba, da je tako, izziv je treba le pravilno nasloviti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot pravi Konfucij, »ko postane očitno, da so cilji težko dosegljivi, ne menjaj ciljev, temveč način, kako jih dosežeš.«

Tako je nastala ekipa Atrija, ki združuje učitelje, uporabnikom pa je v pomoč s hitro, jasno in učinkovito pomočjo pri domačem učenju in nabiranju znanja. Platforma, edina tovrstna v tem delu Evrope, je plod slovenske ideje in izhaja iz uporabniške izkušnje obremenjenih staršev, ki želijo svojim otrokom pomagati pri učnih izzivih. Učitelji, ki so združeni na platformi Razlaga snovi, so odzivni praktično takoj, ko šolar potrebuje pomoč in za toliko časa, kolikor jih potrebuje.

Sodelovanje je individualno, poteka preko spletne povezave – učitelj se časovno, strokovno in komunikacijsko prilagaja posamezniku in zagotavlja napredek učenca. Najprej definirajo, česa učenec ne razume in ugotovijo, ali je problem samo v trenutni nalogi ali pa gre za globlje nerazumevanje. Nadaljujejo z razlago posameznega problema, enostavno pojasnijo logiko, ki rešuje tovrstne naloge, nadaljujejo s preizkusom znanja ter se prepričajo, da je učenec razumel in zna samostojno reševati podobne naloge.

»Storitev, ki jo izvaja ekipa preko interneta, je res koristna. Manj časa porabimo za pregovarjanja in manj je odlašanja. Všeč mi je tudi organiziranost in obveščanje o sinovem znanju. Sinova ocena pri fiziki se je izboljšala.« pravi Boštjan, eden izmed staršev, z njim pa se strinja tudi Tatjana: »Iskreno povedano: po napornem delavniku je včasih res težko razložiti še kako nalogo iz kemije ali angleščine. Za to poskrbi Učitelj. Čas, ki ga preživim s svojo hčerjo porabim za lepše stvari.«