Pričakovanja jasna že pred začetkom

Cedevita Olimpija pred skoraj 2000 gledalci premagala nemški Ulm

R.T.
12. 9. 2019, 15.00
Posodobljeno: 12. 9. 2019, 15.25
Deli članek:

Peta tekma, tretja zmaga. Košarkarji Cedevite Olimpije nadaljujejo priprave na novo sezono, tokrat so se v Tivoliju pomerili z nemškim Ulmom in ga premagali z 69:64.

M24
Cedevita Olimpija

Najboljši strelec

Proti Ulmu je največ točk, in sicer 15, dosegel ameriški košarkar Codi Miller-McIntyre.

Skoraj 2000 gledalcev je odhitelo v dvorano Tivoli, kar priča, da je slovensko prestolnico že pred uradnim začetkom sezone 2019/20 zajela košarkarska evforija. Nič čudnega, v Ljubljani se je s prihodom novih lastnikov začela pisati nova, v očeh marsikoga tudi zelo pozitivna zgodba. Olimpija je zdaj že res tudi Cedevita, a kot kaže v tem trenutku, bi to lahko bila res okusna mešanica. Moč zmajev so tokrat okusili košarkarji Ulma, ki so večji del tekme sicer vodili, toda malce pred koncem so Ljubljančani pokazali mišice in s sijajnim preobratom prišli do zmage na prvem domačem obračunu po »menjavi oblasti«.

M24
Jure Košir

ZMAGA, KI RES GODI

»Ta zmaga nam res godi. Še posebej zato, ker so navijači imeli prvo priložnost, da naše novo moštvo vidijo na parketu. Videli so malce večji delček tega, kar lahko pokažemo. Še posebej tu mislim na to, da nismo igrali agresivno celotno tekmo, zgodaj smo zaostali za našimi tekmeci. A vesel sem, da se nam je uspelo pobrati in zrežirati preobrat,« je po tekmi dejal košarkar Cedevite Olimpije Codi Miller-McIntyre.

M24
Cedevita Olimpija

TUDI NJIM JE POŠEL DAH

Trener Slaven Rimac je dodal: »Že pred začetkom tekme mi je bilo jasno, kaj navijači v Ljubljani zahtevajo od nas. Ta občutek sem poskušal prenesti tudi na igralce, saj hitreje, kot bi dojeli vse skupaj, lažje bi nam bilo. V prvem polčasu smo bili nekako uspavani, kar je bila posledica velike želje po zmagi. Takšne tekme potrebujejo velik vnos energije in osredotočenosti, toda tekmo smo začeli nezbrano, posledično pa smo potrošili veliko energije, da smo se vrnili v igro za zmago. Tudi Ulmu so manjkali nekateri igralci, in ko smo nekoliko pritisnili na naše tekmece, je tudi njim pošel dah. Le 17 točk, ki so jih naši gostje dosegli po glavnem odmoru, govori o naši dobri igri v obrambi. Napad seveda še ni na ravni, kot bi si ga želeli, a to je pričakovano.«