Nova kolektivna pogodba

Stavka pilotov zamrznjena, sindikat z Adrio usklajuje zadnje odprte člene

A.S./STA
7. 9. 2019, 16.22
Posodobljeno: 7. 9. 2019, 16.23
Deli članek:

Sindikat prometnih pilotov Slovenije, ki je v petek pozno popoldne s poslovodstvom Adrie Airways dosegel dogovor o osnutku nove kolektivne pogodbe in zamrznil stavko, napovedano za prihodnje dni, usklajuje in dogovarja še zadnje odprte člene.

STA
Stavka pilotov je zamrznjena.

"Upravni odbor sindikata bo v kratkem odločal o potrditvi nove kolektivne pogodbe, ki je trenutno v procesu usklajevanja in dogovarjanja še v zadnjih nekaj členih. Glede na to, da smo se v glavnih členih z delodajalcem uspeli dogovoriti, verjamemo da bo predlog s strani upravnega odbora tudi potrjen," so danes sporočili iz sindikata. Ta je v petek odpovedal stavko, ki bi morala potekati od nedelje do torka.

V kolikor se bo poslovodstvo Adrie držalo sklenjenega dogovora, bo po podpisu kolektivne pogodbe pilotov sledil tudi preklic še ostalih dveh stavk, ki sta sicer napovedani za od 18. do 20. septembra ter za od 30. septembra do 2. oktobra.

"Predvidevamo, da se bodo z novo kolektivno pogodbo znatno izboljšali delovni pogoji pilotov v Adrii, kar je bil tudi prvotni cilj sindikata pred pričetkom pogajanj. Zdaj ima poslovodstvo čas, da se še bolj posveti ostalim izzivom, ki trenutno pestijo Adrio," so dodali v sindikatu.

Letalski prevoznik, ki je od leta 2016 v lasti družbe AA International Aviation Holding oz. posredno v pretežni lasti nemškega sklada 4K Investments, se že nekaj časa namreč sooča s finančnimi težavami, prav tako še vedno niso znani njihovi lanski poslovni rezultati.