Danes tu, jutri tam

FOTO: Takšno točo je natrosilo na območju Pragerskega

G.G./STA
26. 8. 2019, 20.11
Posodobljeno: 30. 9. 2019, 09.22
Deli članek:

Čeprav je zgodaj popoldne ropotalo v osrednji Sloveniji, je najmočnejše nalive tokrat prineslo delu Podravja, območju Slovenskih Konjic in Slovenske Bistrice.

Pozno popoldan so se temni oblaki zbrali v zahodnem delu Podravja. Prinesli so dolgotrajneši naliv in točo, kar je razvidno iz fotografij, ki so jih prebivalci poslali vremenskemu portalu Neurje.si.

Že prej je močno treskalo po različnih delih Slovenije. Udar strele je zanetil elektro omarico v stanovanjskem objektu v Podpeci v občini Črna na Koroškem. Požar so dokončno pogasili gasilci. Zaradi udara strele je v Javorju zagorela streha.

Nekaj ur kasneje, ob 15.40 je strela udarila v stanovanjsko hišo v naselju Florjan, v občini Šoštanj. Do požara k sreči ni prišlo, je pa bila uničena električna napeljava in poškodovan omet v hiši. 

Strela je nato, četrt do petih, v naselju Veliki Vrh v občini Grosuplje, udarila v lesen nosilec pri stanovanjski hiši, ki je zagorel. Gasilci PGD Grosuplje in Šmarje Sap so del strehe odkrili in pogasili nosilec ter s termo kamero pregledali ostrešje.

Okoli 18. ure je v nalivu na območju ulice Rače - Fram zalilo kletne prostore treh stanovanjskih hiš.

Spet zemeljski plazovi

Poleg strel so nevšečnosti povzročali zemeljski plazovi. V naselju Čanče v bližini Sevnice je plaz, ki se je sprožil pri sobotnem neurju, ogrožal stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Sevnica so kraj dogodka zavarovali in plaz prekrili s plastično folijo.

Sevniški prostovoljni gasilci so morali danes posredovati tudi v naselju Dolnje Brezovo, kjer je v zadnjem neurju potok poplavil stanovanjsko hišo. Gasilci so iz kletnih prostorov izčrpali vodo, oprali dvorišče in očistili cestišče.

Manjši zemeljski plaz pa je ob 14.30 v občini Sevnica, na relaciji Podgorje ob Sevnični-Zabukovje nad Sevnico, oviral promet. Po podatkih centra za obveščanje je na dveh mestih odtrgalo tudi del bankine. Dežurni pri Komunalnem podjetju Sevnica so nanose kamenja in zemljine delno odstranili in do sanacije cestišča postavili ustrezno prometno signalizacijo.