Iskanje strupenjače

Upravičena panika med prebivalci nemškega mesta. Med njimi se smuka kobra!

G.G.
26. 8. 2019, 19.42
Posodobljeno: 26. 8. 2019, 19.42
Deli članek:

V delu mesta Herne na zahodu Nemčije je med prebivalci zavladalo nelagodje. Nekje med njihovimi stanovanji se smuka kobra.

Profimedia
S kobro vrste Naja kaouthia se ne gre šaliti.
Gre za strupeno vrsto kobre, kačo dolgo okoli metra in pol. Ušla je iz terarija v stanovanja moškega, ki ima okoli 20 eksotičnih živali, za katere pa ima dovoljenja. 

V nedeljo popoldne je kobro vrste Naja kaouthia pod stopniščem na hodniku opazila stanovalka na ulici Bruchstrasse. Poklicala je interventno številko in začela se je iskalna akcija. V igro so se vključili policisti, gasilci, reševalci in dva t.i. kačologa, strokovnjaka za kače, ki opozarjata, da je kača verjetno razdražena in zato nevarna. Njej strup je lahko smrtonosen. 

Je kača še vedno v hiši, se je zatekla v ventilacijske jaške, jo je nemara popihala na dvorišče in se plazi po vrtovih? Vse je možno, zato so iz stanovanj vrstnih hiš, ki imajo povezane kletne prostore, začasno izselili 30 prebivalcev.

Pred vhode in druge površine so posulil moko, da bi zaznali gibanje kobre, na več krajev pa so namestili tudi lepljive trakove, ki bi "prijeli" kačo.

Do poznega ponedeljkovega popoldneva kobre niso ujeli.