Tihotapci in migranti

Alžirca ukradla avto domačinu s Kubeda

G.G./STA
26. 8. 2019, 16.48
Posodobljeno: 26. 8. 2019, 17.18
Deli članek:

Policisti so konec tedna na ilirskobistriškem območju obravnavali dva voznika, ki sta prevažala nezakonite migrante. Oba sta po zaslišanju napotili v pripor.

Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, policisti obravnavajo dva Albanca zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega prevoza ljudi čez mejo. V petek popoldan so policisti na območju Ilirske Bistrice ustavili avto, albanskih registrskih oznak, v katerem je bilo sedem oseb.

Voznik in sopotnik, oba Albanca, izpolnjujeta pogoje za vstop v schengen. A ker sta prevažala pet Egipčanov, ki so nezakonito prišli v Slovenijo, so ju s kazensko ovadbo in po zaslišanju napotili v pripor. Egipčani so zaprosili za mednarodno zaščito.

V soboto popoldne pa je policiste poklical domačin iz Kubeda in povedal, da so mu pravkar izpred hiše ukradli vozilo. Na kraj so prispele policijske patrulje, ki so vozilu sledile proti Škofijam, nato pa skladno z dogovorom o čezmejnem sodelovanju po avtocesti proti Trstu.

Vmes so obvestili tudi italijanske kolege. Vozilo so ustavili v Trstu. V njem je bil tudi ukraden nahrbtnik nekega drugega moškega s Kubeda in dva Alžirca, stara 28 in 25 let.

Oba tujca so pridržali v Italiji, zatem pripeljali v Slovenijo in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.