Ayinger, Augustiner, hotel platzl ...

Tragedija znane podjetniške družine iz Münchna

G.G.
26. 8. 2019, 17.51
Posodobljeno: 26. 8. 2019, 17.55
Deli članek:

V nedeljskem trčenju helikoperja in ultra lahkega letala nad španskim otokom Majorka so umrli tudi štirje člani družine milijonarja iz Münchna.

Incendios f.Baleares / Twitter
Po trčenju helikopterja in ultralahkega letala.

Umrlo je vseh sedem ljudi na helikopterju in v letalu. Na helikopterju so bili italijanski pilot in štiričlanska nemška družina. Na letalu pa sta bila dva španska državljana.

Nemški mediji pišejo, da gre za znano bavarsko podjetniško družino Inselkammer. V trčenju je življenje izgubil 43-letni August Inselkammer mlajši. njegova žena Christina in dva njuna otroka, stara 9 in 11 let. Inselkammer mlajši, ki je bil direktor podjetja Isartaler Holzhaus, je bil z družino na dopustu, prav te dni je praznoval 43. rojstni dan. S helikopterjem je upravljalo nemško podjetje Rotorflug, ki je z njim opravljalo panoramske lete. Kot je sporočilo, ni jasno, kaj bi šlo lahko narobe.

Inselkammerji veljajo za izjemno uspešne podjetnike. Vodijo več bavarskih pivovarn in hotelskih verig. Franz Inselkammer, stric zdaj pokojnega Augusta, vodi pivovarno Ayinger, njegov bratranec Peter pa je lastnik prestižnega hotela Platzl v Münchnu, poroča Süddeutsche Zeitung.

Nesreča je družino udarila že pred petimi leti. Takrat je na smučanju v Kanadi umrl Jannik Inselkammer, solastnik pivovarne Augustiner.

Profimedia
Vzrok nesreče še ni znan, preiskava pa poteka.

Profimedia
Vzrok nesreče še ni znan, preiskava pa poteka.

Profimedia
Vzrok nesreče še ni znan, preiskava pa poteka.