Megla in mraz

V gorah izrazita ohladitev, Kredarica komajda čez ledišče, to pa sledi ...

S.R.
14. 8. 2019, 08.42
Posodobljeno: 14. 8. 2019, 09.28
Deli članek:

Dosegla nas je ohladitev, ki bi jo glede na temperature med letošnjim poletjem mnogi prej opisali kot osvežitev. Pričakovano je najhladneje v gorah.

Arso
Na Kredarici pritiska mraz.

Slovenske gore so to jutro doživele izrazito ohladitev. Zjutraj so na Kredarici zabeležili pičlo 1 stopinjo Celzija, na Uršlji gori in Ratitovcu denimo 6 stopinj Celzija. S 7. stopinjami Celzija so sledili Krvavec, Rogla in Zelenica. Po oblačnem in meglenem jutru se bodo čez dan oblaki sicer trgali, ponehale pa bodo tudi padavine, a bodo nekateri vrhovi vseeno ostali njihovi ujetniki, pojasnjujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Sicer pa bo tekom dneva pihal šibak do zmeren severovzhodnik, ki bo popoldne še oslabel. Temperature na 1500 metri se bodo gibale okoli 11, na 2500 metri pa okoli 4 stopinje Celzija. 

V nižjih legah se bo čez dan zjasnilo, megla ne bo vztrajala, Primorci pa bodo na koži začutili burjo. Popoldne bo možna še kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Cezija, še poroča Arso. 

Jutri bo povečini sončno, zjutraj pa bo po nekaterih kotlinah megla. Proti večeru se bo na severozahodu pooblačilo, zvečer bo tam že lahko kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem od 14 do 18, najvišje dnevne od 23 do 27 stopinj Celzija.

V noči na petek se bo tudi drugod pooblačilo, prehodno bodo manjše krajevne padavine, deloma plohe. V petek čez dan se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Popoldne bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta, burja bo ponehala. V soboto bo pretežno jasno.