Odšteti bo treba tudi več kot 250 evrov

FOTO: Hrvaški župan pobiral stvari s plaž, sedaj ima dovolj – sledijo denarne kazni

A.S.
14. 8. 2019, 08.17
Posodobljeno: 14. 8. 2019, 08.20
Deli članek:

Brisače in blazine, ki jih v senci puščajo kopalci, da bi obdržali isto mesto, potem ko se vrnejo nazaj na plažo, predstavljajo vse večjo težavo na hrvaških obalah. Tribunjski župan je s tamkajšnjih plaž že dvakrat pobral vse stvari, sedaj pa je zagrozil z denarnimi kaznimi.

Facebook (osebni profil)
Tudi drugič je župan "vzel stvari v svoje roke".

Spomnimo:

Župan Marko Grubelić se je odločil, da bo zasukal rokave in s tribunjskih plaž pobral vse brisače in blazine, ki so jih predhodno pustili kopalci, da bi ohranili isto mesto, potem ko se zopet vrnejo na plažo. "Vsi, ki bi radi svoje stvari dobili nazaj, te lahko najdejo na dvorišču mestne hiše," je zapisal Grubelić in rekel "konec" rezervacijam sence.

Tudi drugič se je odločil za podoben ukrep, a le še tokrat lahko kopalci svoje stvari nazaj dobijo brezplačno. "Bi radi svoje brisače, napihlljive blazine in ležalnike dobili nazaj? Lahko, vendar pustite osebne podatke, da bi vam lahko poslali plačilni nalog z globo v višini od 500 kun (pbr. 67 evrov) do 2000 kun (pbr. 269 evrov)," je zapisal. Župan je izpostavil, da so takšne in drugačne “rezervacije” prepovedane in to podkrepil z zapisom iz komunalnega reda tribunjske občine.