Policisti ukradene predmete vrnili podjetju

Sokrajana kradla: kamere vse posnele

Boris Blaić / Dolenjski list
15. 8. 2019, 07.30
Deli članek:

Plenila sta predvsem različno orodje. Njuni 'podvigi' so se končali z aretacijo.

B.B., Dolenjski list
Zdravko, ali Brendi, kot ga kličejo bo, ker je pomagal Darjanu, sedel 5 mesecev.

Bil je zadnji konec tedna lanskega novembra, ko je Darjan Hudorovac iz Kerinovega Grma, stari znanec policije, s svojim cliom krožil okrog objektov podjetja HPG v Gornjem Lenartu.

V oko mu je padel na dvorišču parkirani kombi. Iz njega je odnesel novo rezalko za beton in udarno kladivo v skupni vrednosti nekaj manj kot 2000 evrov. Oboje je po tem menda prodal za samo 150 evrov.

Potreboval je pomoč

Nekaj mesecev pozneje, 26. marca letos, so Daliborja, kot ga kličejo, spet zasrbeli prsti in za tarčo si je znova izbral kompleks podjetja HGP. Tokrat je s seboj vzel še dva pajdaša in sokrajana, Zdravka Hudoroviča - Brendija, tudi o njem vedo krški policisti povedati cel kup nič kaj lepih zgodbic, in njegovega prijatelja Virana Jurkoviča.

Jurkovič je, medtem ko sta Dalibor in Brendi kradla, čakal pri traktorjih. Dvojica je šla do kombija, vdrla vanj in iz kesona odnesla profesionalno rezilko za beton, vredno okoli 1000 evrov. Jurkoviču sta za pajdaštvo plačala 20 evrov, izkupiček od rezilke, ki je bil 220 evrov, pa sta si menda razdelila.

B.B., Dolenjski list
Darjan Hudorovac – Dalibor je krivdo priznal in bo zato sedel 'samo' slabo leto dni.

Izdali so ju posnetki

Dalibor in Brendi sta krivdo priznala že pri preiskovalnem sodniku. Druge izbire pravzaprav niti nista imela, saj so ju pri njunem početju posnele varnostne kamere, tako da so ju policisti izsledili že nekaj dni po vlomu. Zaradi priznanja jima sodišče nekaterih drugih pogojnih obsodb iz preteklosti ni spremenilo v zaporne kazni. Dalibor jo je tako odnesel z desetimi meseci zapora, Brendi pa s petimi.

Policisti so ukradene predmete poznejšim kupcem zasegli in vrnili podjetju HPG, to pa je proti Hudoroviču in Hudorovcu vložilo tudi premoženjskopravni zahtevek v višini dobrih štirih tisočakov.