Posledice

VIDEO in FOTO: Voda ruvala drevesa, zalila objekte, prizanesla ni niti cestam

A.S.
24. 6. 2019, 07.37
Posodobljeno: 24. 6. 2019, 07.52
Deli članek:

Včerajšnji dan je minil v znamenju precejšnjih vremenskih neprilik.

PGD Prebold
Voda je ruvala drevesa.

Prizor iz Rogatca

Že v soboto so po podatkih republiškega centra za obveščanje v kar 333 intervencijah posredovali gasilci iz 361 prostovoljnih društev in 19 poklicnih enot. Tudi včeraj pa so imeli zvrhane roke dela.

Meteorna voda je v Rogatcu zalila regionalno cesto in dva poslovna objekta. Gasilci so uspešno posredovali in sanirali meteorne jaške.

Drugod po državi

Nič drugače ne poročajo gasilci iz Prebolda; neurje je ruvalo drevesa, gasilske enote pa so črpale vodo iz enega od tamkajšnjih objektov.

V Žalcu sta se zaradi vremenskih neprilik sprožila kar dva plazova, meteorna voda ni prizanesla niti stanovanjskim hišam. Zemeljski plazovi so sive lase povzročali tudi prebivalcem na območju občine Šmarje pri Jelšah, gasilci pa so uspešno sanirali prizadeta območja. Velenjske gasilske enote so imele polne roke dela z odstranjevanjem podrtih dreves, prav tako so morali iz vode izvleči poplavljeno vozilo. Posledice močnega neurja pa so prizadele tudi Braslovče, Laško, Slovenske Konjice in Šentjur.

Kaj pa danes?

Po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje bo danes na Primorskem sončno, drugod bo spremenljivo oblačno. Predvsem v vzhodni polovici države bodo sicer možne manjše plohe, vendar se bo popoldne povsod razjasnilo.