Preiskava

Abramov na zaslišanje zaradi umora 24-letne Sare

A.S./STA
24. 6. 2019, 07.08
Posodobljeno: 24. 6. 2019, 07.08
Deli članek:

Iz Ljubljane, kjer je v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo zaradi odrezane roke, bodo danes pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Celju pripeljali 29-letnega Sebastiena Abramova. Tam bo zaslišan zaradi suma, da naj bi marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, 24-letno Saro Veber.

Mediaspeed
Sebastian Colarič (po novem Sebastien Abramov) leta 2012 na podelitvi viktorjev.

Spomnimo:

Tragični dogodek se je pred dobrimi štirimi leti zgodil v hiši staršev pokojne Vebrove. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, medtem ko je čistil puško.

Okoliščine smrti so policisti ves čas intenzivno preiskovali. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja.

Grozi mu 30 let zapora

Tako so štiri leta po dogodku celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili, celjsko tožilstvo pa je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Na današnjem zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom celjskega sodišča, ki je sicer zaprto za javnost, bo Abramov podal pisni zagovor, je za STA povedal njegov odvetnik Žiga Podobnik.

V priporu zaradi spodletele goljufije povezane z odrezano roko

Abramov je sicer od 7. marca letos v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo zaradi odrezane roke. Abramov je eden od štirih osumljenih, ki so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica januarja letos domnevno namerno odrezala roko nad zapestjem.

Ljubljansko okrožno sodišče je Abramovu v tej zadevi nazadnje pripor podaljšalo še do 6. avgusta letos. Do takrat je pričakovati, da bo tožilstvo vložilo obtožnico. Abramov in prav tako priprta 21-letnica naj bi po poročanju nekaterih medijev za izpustitev iz pripora najprej ponudila en milijon evrov varščine, po zavrnitvi te ponudbe pa naj bi bila pripravljena plačati še več.

Ogoljufal tudi starše Vebrove

Zoper Abramova sicer teče sodni postopek tudi pred Okrajnim sodiščem v Žalcu, kjer mu sodijo zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Nadaljevanje obravnave v tej zadevi je bilo predvideno za to sredo, 26. junija, a ker je medtem sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb dodelilo novemu sodniku, je bila sredina obravnava preklicana in se bo predvidoma nadaljevala po sodnih počitnicah.