Ohladitev

Začetek prvomajskih počitnic z izrazito ohladitvijo, spustila se bo tudi meja sneženja

G.G.
26. 4. 2019, 07.30
Posodobljeno: 26. 4. 2019, 11.54
Deli članek:

April bo za slovo še postregel s pregovorno aprilskim vremenom. Nedelja in ponedeljek pa bosta bolj podobna novembrskemu deževju.

Urša Cerar
Tako je bilo 27. aprila 2016 v Ljubljani. Snežilo je tudi po drugih delih Slovenije.
27. aprila 2016 je ponekod po Sloveniji v nekaj urah zapadlo 15 do 20 centimetrov snega.

Danes bo spremenljivo. Ko se bo popoldne pooblačilo, se bodo krajevne padavine, ponekod nevihte, počasi razširile nad osrednjo Slovenijo. Padavine so manj verjetne na vzhodu, menijo vremenoslovci Agencije za okolje. Temperature bodo še nad okoli 20 stopinj oziroma nekaj nad 20.

V soboto podobna pesem. Najprej jasno, čez dan pa se bodo prikradli oblaki in iz sebe izželi nekaj kapljic. Nekaj stopinj hladneje bo, od 14 do 19.

Temeljita sprememba bo prišla v nedeljo. Dež bo od severozahoda postopno zajel večji del države. Ker se bo hladilo, se bo meja sneženja spuščala. Kdor slučajno namerava v hribe, naj si zapiše za uho, da se bo meja sneženja ponekod spustila pod 1000 metrov nadmorske višine. Temperature po nižinah? Zjutraj okoli 5 stopinj, čez dan ne več kot 10. Enako mokro bo v ponedeljek, v torek pa se bo ciklon naveličal Slovenije in se bo umaknil na vzhod. Sledili bodo dnevi z več sončnimi žarki, a počakajte, predrzno je vreme napovedovati za več kot pet dni naprej.