Slovenski večer

VIDEO: Dončićevo nadvse "spodobno" slovo od najstništva

T.L./STA
28. 2. 2019, 07.20
Posodobljeno: 28. 2. 2019, 07.37
Deli članek:

Pravi slovenski večer: Goran Dragić je v Miamiju prvakom nasul 27 točk, Dončić pa v Dallasu Indiani 26 točk.

Reuters
Luka Dončić

Dončić na današnji dan, 28. februarja, praznuje rojstni dan. Letos se bo poslovil od najstniških let - dopolnil jih bo 20 -, kar ni ušlo niti ameriškim komentatorjem.  

Košarkarji iz Dallasa so po petih zaporednih porazih končno okusili slast zmage in v svojem American Airlines Centru ukanili Indiano s 110:101. Odločilno vlogo za zmago teksaške ekipe je odigral slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki je dan pred praznovanjem svojega 20. rojstnega dne dosegel 26 točk, deset skokov in sedem podaj.

Ljubljančan v dresu Dallasa je bil v vseh treh košarkarskih prvinah najboljši igralec svoje ekipe. Njegov met iz igre je znašal 9-16, za tri točke 3-8, v slabih 32 minutah igre je izgubil sedem žog.

Drugi najbolj učinkovit igralec domače zasedbe je bil Jalen Brunson s 24 točkami, Tim Hardaway Jr. je prispeval 20 točk. Pri Indiani je bil strelsko najbolj razpoložen Hrvat Bojan Bogdanović z 22, Wesley Matthews je dodal 20 točk.

Reuters
Jordan Bell in Goran Dragić

Prava košarkarska drama se je odvila v Miamiju, kjer je domača zasedba v sami končnici strla odpor prvakov iz Oaklanda in slavila s 126:125. Rekonvalescent Goran Dragić je bil najbolj učinkovit igralec domače ekipe, Ljubljančan je v dobrih dvajsetih minutah dosegel kar 27 točk, zbral tri skoke in asistenco, odločilen koš za končno zmago pa je v izdihljajih rednega dela dosegel veteran Dwyane Wade. Aktualni prvaki NBA so najprej blokirali njegov met za tri točke, nato pa je Wade v drugem poskusu iz dvokoraka zadel met za tri točke za tesno zmago floridske ekipe.

Wade je na koncu prispeval 25 točk, poleg Dragića (njegov met je znašal 7-11, za tri točke 4-7) se je izkazal še Josh Richardson z 21 točkami. Pri Golden Statu je Klay Thompson dosegel 36, Kevin Durant 29, Stephen Curry pa 24 točk.