Grozljivka pri sosedih

14-letni deček z nožem dvakrat zabodel mamo in se ob njej fotografiral

S.R.
27. 2. 2019, 20.56
Posodobljeno: 27. 2. 2019, 20.59
Deli članek:

Na Hrvaškem poročajo o grozljivem zločinu izpod rok 14-letnega dečka.

STA
Fotografija je simbolična

V mestu Trilj v splitsko-dalmatinski županiji se je včeraj v popoldanskih urah pripetil krvav zločin. Komaj 14-let star deček je svoji mami sredi ulice v glavo zasadil nož. Ta je v napadu utrpela hude poškodbe, a je na srečo preživela. Še veliko bolj grozljive so okoliščine napada, hrvaški mediji pa danes poročajo o vse več podrobnostih. 

Hrvaška policija, ki je mladeniča že prijela, je po začetni kriminalistični preiskavi sporočila, da 14-letnika obravnavajo zaradi poskusa uboja. Vse skupaj se je kot kaže začelo med vožnjo iz šole, ko je mati sina peljala do dečkovega očeta, njenega nekdanjega soproga. Fant je namreč živel pri očetu in njegovi novi partnerki. Mati in sin naj bi se prepirala že v avtomobilu, domnevno zaradi šolskih ocen, ko pa sta prispela pred njegov dom, jo je napadel z nožem. Najprej naj bi jo začel vlačiti za lase, nato pa ji je v vrat zasadil nož, poroča portal 24sata. Mama je nato nekako uspela iz vozila pobegniti, ko pa se je prijela za ograjo bližnje hiše, se ji je deček znova približal in jo zabodel še enkrat. 

Portal še poroča, da je 14-letnik, medtem ko je njegova mati ležala v luži krvi, izvlekel telefon in jo fotografiral, naredil še nekaj selfijev in fotografije nato poslal nekaterim prijateljem. Policija naj bi fotografije na zaseženem telefonu tudi našla. Reševalce in policiste je sicer poklicala soseda, ki je bila priča celotnemu dogajanju.