športni svet

Zimska športna pravljica, zabava in veselo druženje

Petra Rupnik
26. 2. 2019, 09.30
Posodobljeno: 26. 2. 2019, 09.40
Deli članek:

Minulo soboto smo dobro izkoristili. V prekrasni sončni soboti, ki jo je sicer tudi prepihal hladen zimski veter, smo se družili, gibali in zabavali v Cerknem, na smučišču ob Alpski perli.

Mare Vavpotič/M24
Zimski športni svet 2019

Športno-rekreativni dogodek Športni svet, ki večkrat na leto navdušuje navdušence nad različnimi športnimi dejavnostmi iz vse Slovenije, je letos prvič zaživel v zimski različici. Na prejšnjih prireditvah smo tekli, plavali in kolesarili, tokrat pa smo tako odrasli kot najmlajši doživeli pravo zimsko pravljico.
Začeli smo že ob 9. uri, časa za lenarjenje pa tudi potem ni bilo, saj so nas zaposlile celodnevne aktivnosti, v katerih so se prepletali šport, zabava in druženje.

Mare Vavpotič/M24
V bleščečem soncu se je na idiličnem smučišču predstavila nova suzuki vitara 4x4, ki jo lahko osvojite v naši veliki nagradni igri.

Völkl veleslalom

Zapriseženi smučarji so se pomerili v hitrostnem smučanju ter si priborili bogate in atraktivne nagrade. Lepo število se jih je namreč udeležilo Völkl veleslaloma, zanimivega tekmovanja v smučanju, pri katerem smo merili najmanjšo razliko v času med dvema odpeljanima vožnjama. Tudi sicer so na svoj račun prišli vsi smučarski navdušenci, saj so lahko izkoristili edinstveno priložnost in brezplačno preizkusili smuči različnih blagovnih znamk. Na voljo so bile smuči Völkl, Elan, Fischer, Atomic, Salomon, Nordica, Head, Techno Pro in seveda številne druge.

Mare Vavpotič/M24
Na Völkl veleslalomu so se pomerili tudi najmlajši, ki pa so imeli enake možnosti za zmago kot vsi ostali.

Medtem ko so starši tekmovali in preizkušali smuči, so njihovi otroci lahko uživali v pestrih aktivnostih brezplačnega varstva, preizkusili so se tudi v brezplačni šoli smučanja. Vsekakor pa smo vsi skupaj najbolj uživali v pravi zimski zabavi, za katero so poskrbeli vedno navihani in poskočni Čuki. In tako kot niso manjkale njihove Pancer tanc, Sankaška polka in drugi snežni hiti, v tem predpustnem času niso manjkali cerkljanski laufarji. Pridružili so se jim tudi kolegi z drugega konca Slovenije – ptujski kurenti. Ob takih okrepitvah ni dvoma, da bo zima kmalu zamahnila z repom, čeprav si lahko priznamo, da jo bomo po takšni zimski pravljici, kot smo jo doživeli v soboto, resnično pogrešali.