Dovoljenje

Arso zavrnil Marinčkov ugovor, Magna bo začela z delom

B.K./STA
7. 2. 2019, 22.14
Posodobljeno: 7. 2. 2019, 22.27
Deli članek:

Ministrstvo za okolje in prostor je danes za POP TV potrdilo, da je izdalo odločbo, s katero je zavrnilo ugovor predsednika novomeške okoljske organizacije Rovo Gorazda Marinčka zoper izdano okoljevarstveno dovoljenje glede Magnine lakirnice v Hočah.

Bobo
Gorazd Marinček

Marinček je v primeru zavrnitve sicer že vnaprej napovedal tožbo na upravnem sodišču.

Predstavniki zaposlenih so sicer danes opozorili na negotovost glede usode Magne. V podjetje so prišli, da bi delali, zdaj pa ne vedo, ali bo do tega zaradi zapletov z okoljevarstvenim dovoljenjem sploh prišlo. Ob tem so tudi poudarili, da je podjetje izpolnilo vse zahteve in želje okoljevarstvenikov, zato ne razumejo, kaj naj še naredijo.

Marinček pa je za STA povedal, da pri ugovoru vztraja, saj je slovensko zakonodajo potrebno spoštovati, torej tudi zakon o vodah, ki prepoveduje gradnjo takih objektov na vodovarstvenih območjih. Že pred časom je tudi predlagal, da država, če meni, da v tem primeru to ni potrebno, dopolni poseben zakon o Magni.

Na očitke, da je zaradi njihovih pritožb ogrožen celoten projekt in načrtovani zagon proizvodnje, pa je Marinček odgovoril, da zakonodaja investitorju, če mu zmanjkuje časa za dopolnitev zakona, omogoča pridobitev dveh polletnih začasnih dovoljenj za obratovanje.

Ob tem je Marinček dodal, da je deležen vse večjih pritiskov, saj naj bi danes kurirji z različnih delov države prinašali ponudbo v višini 100.000 evrov za večletno financiranje dejavnosti društva, če bi Rovo umaknil pritožbo.