Pomoč

Heleni je uspelo! S pomočjo dobrotnikov je zbrala denar in obdržala hišo

R.T.
7. 2. 2019, 10.12
Posodobljeno: 7. 2. 2019, 10.19
Deli članek:

Dramatična zgodba matere samohranilke Helene Čampa se je odvila v pravo smer. Na dražbi v Murski Soboti je šlo vse po načrtu.

Facebook
Helena Čampa je uspela zbrati 70 tisočakov in ohraniti streho nad glavo.

Helena Čampa je edina vplačala varščino za hišo, kar pomeni, da ni bilo drugih dražiteljev. Izvršitelj jo je tako pozval, da pristopi k dražbi in Helena je napovedala nakup za izklicno ceno 66.703,50 evra, poročajo Slovenske novice. Helena je tako obdržala hišo, denar pa je zbrala s pomočjo dobrotnikov, posameznikov, društev in tudi medijev. Presrečna Helena se je medtem vsem že zahvalila za pomoč. Na dražbi so ji bili v podporo tudi gasilci PGD Log pri Brezovici in župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik.

Spomnimo. 50-letna Helena Čampa je samohranilka z dvema otrokoma. Sedemnajstletni Nik je invalid s hudo obliko epilepsije. Ne hodi in ne govori. Njegov starejši brat pa je študent brez rednih prihodkov.

V akcijo za zbiranja pomoči so se vključili številni mediji, na pomoč pa so ji priskočili tudi posamezniki, med njimi tudi znane osebnosti.

Še korak nazaj. Pred dvema letoma je nekdanji Helenin partner odšel v osebni stečaj, zato so njegove tri četrtine hiše pristale na dražbi. Cena treh četrtin hiše je 70 tisoč evrov, čeprav ne gre za njen dolg. Če dolga ne bi odplačala, bi lahko ostala brez strehe nad glavo.

»Problem nastane, ker je moja četrtina tako majhen delež, da bo, tudi če ga prodam, denar vzela banka, ostal mi bo kredit, mi pa bomo ostali na cesti, brez strehe nad glavo, in še z dolgom,« je resnost položaja opisovala Helena, ki ji je uspešno na pomoč priskočila vsa Slovenija.