Lov za roparji

Zmaskiranca oropala pekarno, trije barabini pa so po Ljubljani sejali strah

S.R.
7. 2. 2019, 10.29
Posodobljeno: 7. 2. 2019, 10.34
Deli članek:

Policisti v prestolnici so imeli veliko dela z roparji. Trojico so zasačil, dva pa še iščejo.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Ljubljanski policisti so včeraj malo po 22. uri posredovali v pekarni v Kosezah, ki sta jo oropala dva zaenkrat še neznana zamaskiranca, sporočajo iz PU Ljubljana. Svoje zahteve sta podkrepila z nožem in se nato polastila predala blagajne, v katerem je bilo nekaj sto evrov.

Eden od roparjev je visok približno 180 centimetrov. Oblečen je bil v modro jopo in črno trenirko, obute je imel rdeče športne copate, na glavi pa je imel črno kapo. Preko obraza si je zavezal sivo ruto, nosil pa je tudi sončna očala. V roki je vihtel nož.

Podobne višine je bil tudi njegov pajdaš, ki je bil oblečen v črno trenirko in sivo jopo skapuco, obut pa je bil v črne športne copate. Todi ta je imel preko obraza zavezano ruto, ki pa je bila črne barve.

Preiskali ulične rope v mestu

Ljubljanski policisti so med 7. in 19. januarjem v središču mesta obravnavali več »uličnih ropov.« Na podlagi navedb prič, opisov osumljencev in posnetkov nadzornih kamer so ugotovili, da je rope izvedla troglava druščina mladih zlikovcev. Na območju so zato izvajali poostren nadzor in ničpride hitro izsledili. Gre za tri mladoletnike, ki so na ulici »udarili« sedemkrat in pri tem sicer odtujili manjše vsote denarja, a so se pri svojih dejanjih vedli precej nasilno ter v enem primeru celo grozili z nožem, sporočajo iz PU Ljubljana. Žrtve, ki so bile v večini primerov mladoletne, pri tem niso bile poškodovane. Vsi trije roparji so stari 17 let, pri čemer je eden makedonski državljan z urejenim statusom bivanja v Sloveniji, preostala dva pa sta Slovenca. 

Policisti so jih zaradi ropov kazensko ovadili, grozi pa jim kazen od 3 do 15 let zapora. Do zdaj za tovrstna kazniva dejanja še niso bili obravnavani.