Poročali smo, da francoski nogometni klub Nantes, ki je valižanskemu Cardiffu prodal argentinskega nogometaša Emiliana Salaja za 17 milijonov evrov, zahteva denar, čeprav uradno usoda nesrečnega nogometaša, ki velja za pogrešanega, še ni jasna. Kar se pa lahko kmalu spremeni.

Ekipa, ki jo je za iskanje pogrešanega Salaja najela njegova družina, je uspela iz razbitin letala, ki se je zrušilo skupaj z nogometašem ekipe Cardiff City in pilotom Davidom Ibbotsonom, umakniti truplo, poroča BBC.

Kot smo poročali, je zasebno letalo z radarjev izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu, kjer so po večdnevnem iskanju našli razbitine s truplom. Zdaj so truplo prepeljali na Isle of Portland in ga predali mrliškemu ogledniku. Identiteta trupla tako zaenkrat ostaja neznana. 

Operacija je bila zahtevna, so povedali strokovnjaki. Sprva so želeli dvigniti tudi razbitine letala, vendar pa tega slabe vremenske razmere niso omogočale. Zagotovili so, da so truplo odstranili "na kolikor je le mogoč dostojanstven način", poskrbeli pa so, da sta bili ves čas o dogajanju informirani družini nogometaša in pilota.  

Britanska vladna agencija Air Accidents Investigation Branch (AAIB) je uspela truplo odstraniti s pomočjo  daljinsko vodenega podvodnega vozila (ROV). Ker glede na napovedi tudi v prihodnje vremenske razmere  ne bodo naklonjene reševanju, v agenciji ne morejo napovedati, kdaj bodo operacijo lahko končali. 

So pa dodali, da bodo posnetki, ki so jih pridobili s pomočjo naprave ROV, dali pomembne dokaze za njihovo preiskavo.