Trčenje v bližini Dravograda

Kristina za svoj 19. rojstni dan čelno v smrt

S.S.
7. 2. 2019, 08.34
Posodobljeno: 7. 2. 2019, 12.24
Deli članek:

V torek okrog 20.40 se je pri Podklancu zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila njena 19-letna povzročiteljica. Hudo poškodovana 23-letnica v drugem avtomobilu je končala na oskrbi v slovenjgraški bolnišnici.

Facebook
Devetnajstletna Kristina je življenje izgubila na kraju nesreče.

Kot so sporočili iz celjske policijske uprave, je 19-letnica v dolgem desnem preglednem ovinku iz zdaj še neznanega razloga z avtom zavila na levi pas ravno v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica osebnega avtomobila, ki je poskušala nesrečo preprečiti z umikanjem v desno.

Devetnajstletna povzročiteljica je v silovitem čelnem trčenju izgubila življenje, hudo poškodovano 23-letnico pa so iz zverižene pločevine rešili ravenski poklicni gasilci in jo predali reševalcem, ki so jo prepeljali na oskrbo v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Zaradi tragedije je bila cesta med Ravnami na Koroškem in Dravogradom več ur zaprta. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je bila nesreče usodna za Kristino Čebul z Raven na Koroškem, dijakinjo srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradcu in veliko ljubiteljico nogometa, ki ga je trenirala v domačem NK Fužinar, igrala pa je tudi za reprezentanco selekcije U-17. Nesrečna mladenka je svoj 19. rojstni dan praznovala le dan pred tragedijo.

Koroški Gasilski Zavod
Silovito trčenje pri Dravogradu.

Koroške ceste terjale prvi krvni davek

Komaj polnoletna Kristina je sicer že letošnja tretja smrtna žrtev na območju celjske policijske uprave in druga v tem mesecu. V začetku februarja je pri celjski železniški postaji 26-letni domačin v osebnem avtomobilu na prehodu za pešce usodno trčil v 28-letnika iz Šentjurja. Konec januarja pa se je prometna nesreča s smrtnim izidom pripetila na cesti Celje–Laško, pri Debru. Povzročitelj, voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Celja, je iz neznanega vzroka zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti, nato pa še v avtomobil, ki je vozil v smeri proti Laškemu.

Koroški Gasilski Zavod
Silovito trčenje pri Dravogradu.