Kot so sporočili iz celjske policijske uprave, je 19-letnica v dolgem desnem preglednem ovinku iz zdaj še neznanega razloga z avtom zavila na levi pas ravno v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna voznica osebnega avtomobila, ki je poskušala nesrečo preprečiti z umikanjem v desno.

Devetnajstletna povzročiteljica je v silovitem čelnem trčenju izgubila življenje, hudo poškodovano 23-letnico pa so iz zverižene pločevine rešili ravenski poklicni gasilci in jo predali reševalcem, ki so jo prepeljali na oskrbo v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Zaradi tragedije je bila cesta med Ravnami na Koroškem in Dravogradom več ur zaprta. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je bila nesreče usodna za Kristino Čebul z Raven na Koroškem, dijakinjo srednje zdravstvene šole v Slovenj Gradcu in veliko ljubiteljico nogometa, ki ga je trenirala v domačem NK Fužinar, igrala pa je tudi za reprezentanco selekcije U-17. Nesrečna mladenka je svoj 19. rojstni dan praznovala le dan pred tragedijo.

prometna nesreča, podklanc, ravne na koroškem
Koroški Gasilski Zavod
Nesreča se je zgodila v sredo pri Podgradu

Koroške ceste terjale prvi krvni davek

Komaj polnoletna Kristina je sicer že letošnja tretja smrtna žrtev na območju celjske policijske uprave in druga v tem mesecu. V začetku februarja je pri celjski železniški postaji 26-letni domačin v osebnem avtomobilu na prehodu za pešce usodno trčil v 28-letnika iz Šentjurja. Konec januarja pa se je prometna nesreča s smrtnim izidom pripetila na cesti Celje–Laško, pri Debru. Povzročitelj, voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Celja, je iz neznanega vzroka zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti, nato pa še v avtomobil, ki je vozil v smeri proti Laškemu.

prometna nesreča, podklanc, ravne na koroškem
Koroški Gasilski Zavod
Eno od udeleženk nesreče so iz zverižene pločevine rešili gasilci in jo predali reševalcem.