Nadzornik Jereb je zavrnil mnenja nekaterih, da bi bilo bolje zgraditi nov most. "Ta bi stal pet milijonov evrov in gradili bi ga dve leti," je poudaril in tudi on prosil za strpnost.

Dopoldne se je z županom Občine Kranj Boštjanom Trilarjem in predstavniki državne direkcije za infrastrukturo (DRSI) srečala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

"Ljudi še enkrat prosim za razumevanje," je poudarila Bratuškova in pozvala prebivalce k strpnosti. Na prvem mestu sta varnost in kakovostna izvedba del, je poudarila in dodala: "Je pa naša skupna zaveza, da bomo delali najhitreje, kar je mogoče."

Trilar je poudaril, da trgovski center Supernova "obratuje in deluje in je dostop do njega mogoč. Kranjčane in Kranjčanke vabim, da pridejo tudi v Supernovo," je dejal in se nekako posredno odzval na poročanja medijev o stiski trgovcev v omenjenem trgovskem centru, ki naj bi jim zaradi obnove in zaprte ceste občutno upadel promet.

Bi bilo mogoče dela opraviti hitreje? Nadzornik del Ivan Jereb meni, da so v zadnjem mesecu in pol zgradili "kar nekaj stvari". Poudaril je, da pri določenih zadevah čakajo na dobave iz tujine, obenem pa zaradi neravne plošče ne morejo vliti plošče v celoti, ampak gre za "filigransko delo", ki ga izvajajo po poljih in v skladu z dnevnimi navodili projektanta.

"Poudaril bi rad, da delamo vsak dan z ekipami, ki so zasedene v danem trenutku za takt dela," je dejal Jereb in dodal, da glede na potek del in njihovo sosledje na mostu "ne more biti 50 ljudi". "Vsa ta zadeva terja svoj čas. Delamo v skladu s pravili stroke, izvajalec dela po navodilih projektanta in pod našo taktirko. Zaenkrat ne vidim, da bi kjer koli zabušavali," pravi Jereb.

Rok za izvedbo del je 20. marec, je še spomnil Jereb. "Trenutno sledimo terminskemu planu, vreme nam gre na roke, do temperature nič stopinj Celzija in brez snega lahko delamo brez težave. Ne moremo delati čudežev, a bomo stisnili, kolikor se da," je dodal.

savski most, bratuškova
Ministrstvo za infrastrukturo
Bratuškovi so pred mescem in pol razložili, zakaj je most nujno potrebno sanirati.

Bratuškova je ob tem omenila, da je bil projekt obnove izdelan že leta 2005, čeprav je kasneje sledila še dopolnitev. "Naloga DRSI in ministrstva je, da so za projekte, ki gredo v izvajanje, izdelani kar se da novi načrti. A ta projekt je, kakršen je, se izvaja in zelo bom vesela, ko bomo v Kranju dobili nov most," je še dejala.