Razvpiti podjetnik

Sodniki zavrnli nespodobno prošnjo Igorja Jurija Pogačara

Ž.K.
3. 11. 2018, 07.16
Deli članek:

Višje sodišče v Ljubjani je zavrnilo še drugi poskus razvpitega podjetnika Igorja Jurija Pogačarja, da bi se predčasno znebil skoraj 10 miijonov evrov dolga.

Arhiv
Daleč največ od Pogačarja terja Factor banka, ki je v nadzorovani likvidaciji. Ta je tudi predlagala Pogačarjev osebni stečaj.

Podjetnik Igor Juri Pogačar se je javnostii najbolj vtisnil v spomin, kot tisti prijatelj Katarine Kresal, ki je poskrbel, da se je v njegovo stavbo naselil Nacionalni preiskovalni urad (NPU) in mu plačeval mastno najemnino. Ko je Kresaova odšla, je Vinko Gorenak pogodbo prekinil, izselil NPU, Pogačarja po poslal v dolgove. Leta 2015 je podjetnik razglasil osebni stečaj, pred tem pa prepisal večino premoženja na dolgoletno partnerico. Njegov stečaj bi moral trajati do leta 2020, vse kar bi v tem času zaslužil pa bi moralo iti za poplačilo milijonskega dolga.

V današnji sveži tiskani izdaji Novic Svet24 lahko preberete, kakšen nespodoben predlog je na sodišča naslovil njegovo stečajni upravitelj, kako danes živi podjetnik in kaj o njem menijo sodniki!