Boj za evropsko jesen

Olimpija napadala, Slovaki dvakrat zadeli!

G.G.
23. 8. 2018, 20.27
Posodobljeno: 23. 8. 2018, 22.29
Deli članek:

V prvem polčasu nekaj smole in nekaj nespretnosti. Spartak iz Trnave je zadel iz enajstmetrovke in s pomočjo Ilićevega avtogola. Po prodoru Isaaha je bil izključen Toth, tako da je imela Olimpija igralca več. V drugem polčasu so zeleni napadali, imeli dve ali tri lepe priložnosti, a gola ni bilo. Ostalo je pri 0:2

M24
Nik Kapun se trudi...

Na stadionu v Stožicah se je zaključila tekma med Olimpijo in Spartakom iz Trnave. Poraz Olimpije z 2:o pomeni, da bodo morali čez teden dni v Trnavi doseči vsaj dva zadetka.

Zmagovalec bo nagrajen z napredovanjem v skupinski del Evropske lige, kar v klubski proračun prinese slabe tri milijone evrov. 

Olimpija je v prejšnjem krogu kvalifikacij premagala HJK iz Helsinkov, Spartak pa je bil še v igri za Ligo prvakov in je po podaljških izgubil proti Crveni zvezdi.

DRUGI POLČAS

46. minuta: Strokovni komentator Branko Zupan med polčasom govori o nujnosti boljše igre po krilih. Ena, dva, tri in Savić leti... po levi strani uide branilcem, servira obetaven nizek predložek,  a ni nikogar, ki bi žogo pospravil v mrežo. 

47. - 55. minuta: Savić vse bolj razigran. Ima tudi več prostora na levi strani. Olimpija plete mrežo okrog kazenskega prostora Slovakov, ni še natančno odigrane zadnje podaje, gostje pa so zanesljivi pri branjenju predložkov.

56. - 65. minuta: Menjavi pri Olimpiji. Vstopita Boateng in Suljić. Oba popestrita igro. Suljić s povratno podajo zaposli Štigleca, ta namesti žogo na robu kazenskega prostora, strelja, zadane pa Savića. Napadi Olimpije se vrstijo, Slovaki še bolj v defenzivi.

68. minuta: Lepa priložnost za zelene. Štiglec z levo servira žogo na glavo Boatengu, ki jo usmeri mimo vratnice.

69. - 76. minuta: Slovaki so se postavili v obrambi, nekoliko preveč predvidljiva igra zmajev. Sledijo si streli iz oddaljenosti, Chudy brez težav brani. In potem, po podaji Kronavetra Boateng ena na ena s Chudyem, ki brani. Moral bi zadeti. Nato še enkrat, malce težji položaj za Boatenga. Mimo. 

81. minuta: Chudy se valja, Dragonsi znorijo, na igrišče nekaj predmetov.

82. - konec tekme: Manj prodornosti, rezervist Brkić z dvema solidnima streloma, a mimo vrat. V zadnji minuti še velika priložnost Grendela, na srečo se žoga odbije v kot.

Martin Metelko
Sodnik Pawson je Tothu pokazal rdeč karton.

PRVI POLČAS

1 - 10. minuta: Previden začetek obeh ekip. Več pri žogi Olimpija, ki ne napada brezglavo, igralci Spartaka strnjeni na svoji polovici. V četri minuti Slovaki izvedejo prvi kot, ki se jim je sfižil. Avramovski prodre po desni strani, njegov predložek ne najde Kronavetra. Čez minuto dobro utekanje Kronavetra, otrese se branilev in strelja iz roba kazenskega prostora. Žoga zleti meter mimo vratnice Chudya.

11 - 20. minuta: Brez priložnosti. Spartak brez pretiranih napadalnih ambicij.

22. minuta: Predložek Spartaka iz prostega strela, sodnik (radodarno) oceni, da Kronaveter naredi prekršek nad Tothom. Enajstmetrovka! Marek Bakos trese po sredini. 0:1. Spartak povede iz prve napadalne akcije.

20 - 30. minuta: Spartak pogumnejši, Olimpija si počasi opomore od šoka. Abbas pade na robu kazenskega prostora, sodnik Pawson ne zapiska, gledalci negodujejo. 

31. minuta: Kronaveter pošlje s podajo pred gol Isaaha, ki pride pred obrambo in drvi proti golu. Toth ga grobo podre. Pawson ga izključi! Kronaveter iz prostega strela le v živi zid. Toda Olimpija ima igralca več. 

32. -35. minuta: Turbolentne minute. Olimpija pritiska. Kapun poda po tleh v kazenski prostor, Kronaveter malenkost zamudi. Čez minuto nevarno strelja s prostega strela. Sledi šok. Bakos pošlje v kazenski prostor predložek, Spartakovih igralcev nikjer, Ilić pa s poskusom izbijanja (nespretno!) premaga lastnega vratarja Ivačiča. Katastrofa. Druga pol priložnost, drugi gol.

36. - konec prvega polčasa: Spartak trdo, na trenutke grobo. Precej raztrgane igre, kar ustreza Slovakom. Štiglec strelja od daleč, Chudy odbije.

M24
Tomič nadzira igro na sredini igrišča.