Vijolični bojevnik

Prezgodnje slovo mladega Roka: "Še naprej navijaj za naš sveti klub, od zdaj naprej iz nebes"

T.L.
21. 8. 2018, 07.50
Posodobljeno: 21. 8. 2018, 09.28
Deli članek:

Kljub preizkušnjam, ki jih je prestal v mladem življenju, je Mariborčan Rok Černic ves čas ohranil pozitiven odnos do ljudi in življenja.

osebni arhiv
Rok Černic je vedno pomagal pomoči potrebnim.

"Na zmago #miskupajenosmo". To je bil zadnji zapis Roka Černica, velikega navijača NK Maribor, dobrodelneža in človeka, ki mu ni bilo vseeno v nedeljo zvečer, pred tekmo med njemu ljubim Mariborom in Olimpijo v Ljubljani. V ponedeljek pa je  - tudi tiste, ki z nogometnimi navijači nimajo nič skupnega - pretresla novica, da Roka ni več. Star je bil komaj 21 let.

Njegovi prijatelji, znanci in ljudje, ki so ga morda poznali le iz novinarskih zapisov žalujejo ob smrti mladega fanta, ki mu v življenju ni bilo najlažje, pa je kljub vsemu ohranjal pozitiven odnos in kljub vsem težavam - med drugim sta v začetku leta 2017 morala z mamo zapustiti stanovanje, v katerem je Rok odraščal in tedaj jima je nemudoma na pomoč priskočil UP-ornik Boris Krabonja - nesebično pomagal drugim. Seznam dobrodelnih akcij, v katerih je tako ali drugače sodeloval tudi Rok, je dolg. Med drugim ga je za zasluge za dobrodelnost nagradil tudi predsednik države Borut Pahor

Kot velik navijač NK Maribor je bil zelo ponosen na zbirko navijaških dresov in navijaških spominkov mariborskega kluba. Kljub tej privrženosti se je, ko mu je bilo 18 let, ločil od dveh dresov in kopačk iz njegove zbirke in jih dal na dražbo, da je denar lahko podaril v humanitarne namene. 

Facebook
Največja strast mladeniča je bila zbiranje dresov NK Maribor.

Zbirko je nenehno dopolnjeval, ustvaril je tudi spletno stran. Leta 2016 je med drugim zapisal: "Vem, da niso stripi, ampak to je pač moja norost in ljubezen do kluba. Iščem vse, kar je kakorkoli povezano z Nk Maribor. Sigurno najdete kaj doma ... Na ogled nekaj moje zbirke, za vse Mariborčane, Štajerce, igralce ter navijače. Na strani manjkajo še karte, šali, literatura itd..."

Bo Rokova zbirka razstavljena?

Ker je zbirka Roku tako veliko pomenila, si po njegovi smrti prijatelji in znanci želijo, da bi se uresničila Rokova velika želja: da bi bila njegova zbirka razstavljena. Primož je na facebook strani NK Maribor tako zapisal: "Rok je imel eno veliko željo: da je njegova zbirka dresov nekje na razstavi. Apeliram na vodstvo kluba, da mu to željo uresniči. Rok bi bil tega izredno vesel!"

Facebook
Rok Černic in Beba Ščap

Besede v slovo velikemu dobrodelnežu in prijatelju 

Družbena omrežja so preplavljena z zapisi v slovo Roku, ki je združil tudi navijače. Na tem mestu smo jih zbrali le peščico.

Boris Krabonja: ... in potem se ustaviš in vprašaš, zakaj je vse to potrebno, če je življenje nepredvidljivo ... R.I.P.

Daniel: Vsem Violam Klubu NK Maribor ter družini iskreno sožalje bil si borec Rok in za vzgled mnogim zdaj se spočij in naj ti bo končno lepo tam nekje med oblaki najdi svoj mir pozdrav in poklon iz LJUBLJANE.

Matej:  Do enih zjutraj sva še bila skupaj v avtu ... Kovala načrte, kako bomo še Celju tri pike vzeli... Danes pa sem te še zadnjič pospremil skozi vrata... Ne morem verjeti...

Dragana: Dragi fant velikega srca, počivaj v miru!

‎Robert: Počivaj v miru prijatelj!!! In še naprej navijaj za naš sveti klub, le da boš to počel od zdaj naprej iz nebes. MB FC.

Aljoša: Rok, Človek z velikim srcem,takšnih je premalo na svetu! Počivaj v miru! 

Aljaž: Spet primer ko dobrega človeka prej doleti bolezen kot tistega ki misli le na sebe.. Njega pa se res nikoli ne sme pozabiti! Naj počiva v miru..

Adriana: Vse prehitro in brez slovesa si nas zapustil naš dragi Rok, odšel si tja za vijol'čno mavrico... Tvoja dobrosrčnost in sočutje do sočloveka ne bosta nikoli pozabljena. Bil si lahko vzor marsikomu. Bolečine, ki jo čutimo vsi, ki smo te poznali se ne da opisati.. Počivaj v miru in naj te angelčki čuvajo ... Nekoč, nekje se zopet srečamo... 

Karina: Rok... Naj ti bo zemlja lahka! Tvoja pot je bila mnogo prekratka, a ker imaš vijolično srce... boš večno živel!

Jani: Rok ponosen sem, da sem te poznal. Ne poznam nobenega s tako velikim srcem kot si ga imel ti. Počivaj v miru.