Nedovoljeno fotografiranje otrok

Mamica zalotila neznanko s posnetkom njene hčerke na telefonu

G.T./Novice Svet24
10. 7. 2018, 07.00
Deli članek:

Obiskovalci največjega mariborskega nakupovalnega središča so zadnje dni vendarle nekoliko previdnejši. Nedolgo nazaj se je na družbenem omrežju pojavil zapis, da je nekaj ženska z otrokom in družbo sedela za mizo, ko je k njim pristopilo šest tujcev (ženske so bile zakrite, moški temnejše polti), ki naj bi prikrito snemali otroke.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

O tem naj bi se prepričala tudi sama, saj jim je uspela pregledati telefon. »Zahtevala sem, da mi pokaže telefon, in seveda je imela posnetek, na katerem je bila moja hčerka. Izbrisala ga je vpričo mene in moža, vendar so posnetek kljub temu nekomu že poslali oziroma ga objavili,« je zapisala. Skupini so začeli slediti, da bi videli, ali snemajo tudi druge. »Vendar so nas prej opazili, zato so nemudoma zapustili center in se odpeljali s taksijem,« je zapisala in pod objavo objavila posnetek te skupine.

O dogodku so bili obveščeni tudi v nakupovalnem središču. Simona Mandl, tamkajšnja center menedžerka, je za Novice Svet24 odgovorila, da jim je žal, da se je ta dogodek zgodil. »O njem smo bili obveščeni prek družbenih omrežij, se pa zavedamo, da je varnost naših obiskovalcev in kupcev najpomembnejša. Zato skrbimo, da usposobljeni varnostniki v skladu z varnostnimi standardi zagotavljajo red in varnost na območju nakupovalnega središča. Prav tako lahko priskočijo na pomoč ob takšnih dogodkih med obiskovalci. Za dodatne informacije se, prosimo, obrnite na organe policije,« je pojasnila Mandlova. 

In kaj pravijo na Policijski upravi Maribor? Tamkajšnji predstavnik za odnose z javnostmi Miran Šadl o dogodku sporoča: »Lahko potrdim, da smo 4. julija zvečer prejeli prijavo v povezavi z napisanim. Zadeve pa še preverjamo.«