Nevihte pozno v noč

Po nalivu so strehe hiš razdejali še udari strel

G.G.
6. 7. 2018, 07.41
Posodobljeno: 6. 7. 2018, 08.24
Deli članek:

Ponoči so udrihale še strele, že včeraj popoldne pa je ob nalivih zalivalo kleti in ceste ponekod na Koroškem, Dolenjskem in Celjskem.

Twitter
Fotografija je simbolična.

meteo.si
Zadnji močnejši naliv je bil okoli 23. ure.

Osrednjo Slovenijo so nevihte obiskale v poznih četrtkovih urah. Najmočneje je okoli 23. ure lilo na Primorskem in delih Dolenjske, kjer je obilno zalivalo že popoldne.

Ko je bil najhujši naliv mimo, so začele treskati strele. Nekaj čez 1. uro je v naselju Križ v občini Trebnje zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci so škropili, vendar niso mogli preprečiti, da ne bi bilo na koncu uničenih za okoli 100 kvadratnih metrih ostrešja hiše, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Slabo uro kasneje je zagrmelo v naselju Šmarje v občini Šentjernej. Spet je gorelo ostrešje stanovanjske hiše in spet so priskočili na pomoč gasilci in na koncu 20 kvadratnih metrov strehe prekrili s PVC folijo.

Od poznopopoldanskega dogajanja izpostavimo še močno neurje v občini Šentjur. Gasilci so morali odstranjevati podrta drevesa in iz zalitih objektov črpati meteorno vodo. V Visočah pa je veter prestavil leseni del hleva, zato so morali gasilci s stebri podpreti leseno konstrukcijo in odmakniti kmetijske stroje na varno.