Pred volitvami

Bratuškova se je obdala z več bivšimi

T.L./STA
25. 4. 2018, 20.55
Posodobljeno: 25. 4. 2018, 21.13
Deli članek:

Izpostavila je močno ekipo, ki stoji za programom stranke. Tega sta med drugim predstavljala tudi Uroš Čufer in Roman Jakič, prišla sta še Senko Pličanič in Metod Dragonja.

Bobo
Alenka Bratušek

Svet Stranke Alenke Bratušek je na današnji programski konferenci potrdil program stranke za volitve. V stranki ostajajo zavezani svoji socialno-liberalni smeri, je poudarila predsednica stranke Bratuškova. Prihodnja vlada bo po njenem prepričanju levosredinska, v njej pa bo tudi Stranka Alenke Bratušek.

"Pripravili smo odličen program za še bolj odlično državo. Izkušeno in odločno ekipo, ki bo Slovenijo postavila na mesto, ki ji gre," je dejala Bratuškova. Točke, od katerih "ne odstopajo", pa so človekove pravice, javno šolstvo, dostopno moderno javno zdravstvo, pravna država in uspešno gospodarstvo.

"Naš program temelji na treh stebrih: Kako ustvariti več. Kako to pravično razdeliti. In nujne prioritete, od katerih ne moremo ubežati. Zagotoviti moramo, da bo naše gospodarstvo stabilno raslo, zagotoviti moramo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, višje plače, boljši standard ljudi, višje pokojnine, to, kar ustvarimo, pa je treba tudi pravično porazdeliti," je naštela.

Med stvarmi, ki jim po njenem prepričanju ne bo mogla ubežati nobena prihodnja vlada, pa je Bratuškova izpostavila zdravstvo, pogajanja s sindikati javnega sektorja ter odpravo administrativnih ovir.

Kot je pojasnila, so že zbrali dovolj podpisov za vložitev kandidatne liste, in sicer imajo tako zadostno število podpisov volivcev, kot tudi tri podpise poslancev za vložitev kandidatur. Ni pa razkrila, kdo je poleg nje in poslanke Mirjam Bon Klanjšček še tretji podpisnik iz poslanskih vrst.

Kandidati stranke so po besedah Bratuškove "odločna ekipa z izkušnjami", v kateri ima najmlajša kandidatka 20 let, najstarejši pa nekaj nad 80. Listo bodo vložili v četrtek ali ponedeljek.

Na kandidatni listi so poleg Bratuškove še nekateri člani stranke, tudi bivši poslanci in druge prepoznavne osebe. Župan Komna Marko Bandelli bo kandidiral za poslanca v Sežani, kandidirala bosta tudi bohinjski župan Franc Kramar ter župan Občine Renče-Vogrsko Aleš Bucik.

Od nekdanjih poslancev bodo znova kandidirali Maša Kociper, Alenka Pavlič, Jerko Čehovin in Darko Jazbec. Na listi stranke je najti tudi nekdanjega direktorja Elana Jureta Korošca in predsednico društva Beli obroč Milojko Vido Intihar.

Direktorica hotela Diana v Murski Soboti Olga Belec bo za poslanko kandidirala v Murski Soboti, kirurg v ptujski bolnišnici Darko Jazbec pa na Ptuju.

Stranka Alenke Bratušek je za tokratne volitve združila moči z lokalno stranko z Dolenjske, stranko Rok. Dva izmed njihovih članov sta tako tudi uvrščena na listo stranke Bratuškove za prihajajoče volitve.

Bratuškova je danes tako izpostavila močno ekipo, ki stoji za programom stranke. Tega sta med drugim na današnji konferenci predstavljala tudi Uroš Čufer, minister za finance v času vlade Bratuškove, in Roman Jakič, ki je bil minister za obrambo. Današnje programske konference pa sta se udeležila še dva ministra iz njene vlade: Senko Pličanič in Metod Dragonja.