Dva požara v eni uri

FOTO: Požar v hlevu za konje v Borovcih je bil podtaknjen - spet na delu požigalec?

G.T. / Novice Svet24
25. 4. 2018, 19.30
Posodobljeno: 25. 4. 2018, 22.37
Deli članek:

V lesenem hlevu za konje v Borovcih je v ponedeljek malo po 22. uri izbruhnil požar. Po ugotovitvah policistov je bil podtaknjen. Ogenj je povzročil za okoli 25.000 evrov gmotne škode, zgorelo je tudi več živali.

Gabrijel Toplak
Hlev v Borovcih

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so mariborski kriminalisti in ptujski policisti v torek opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je bil požar podtaknjen. Zato obravnavajo kaznivo dejanje požiga, ki se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

Ugotovili so, da je materialna škoda nekoliko višja, kot se je predvidevalo sprva, in znaša okoli 25.000 evrov.

Med ogledom so zraven poginulega konja našli še štiri poginule kokoši in manjšo kozo. "To pomeni, da neznani storilec z dejanjem ni le požgal gospodarskega poslopja, ampak je z dejanjem po nepotrebnem povzročil tudi trpljenje živali," izpostavljajo na mariborski policijski upravi. 

Družina Sok, ki ji je zgorel hlev, je uspela rešiti enega konja.

Odvzeli prostost eni osebi

V zvezi s tem požigom so policisti v torek zgodaj popoldan odvzeli prostost eni osebi in jo pridržali. Kriminalistična preiskava se intenzivno nadaljuje, zato več podrobnosti v tej fazi preiskave še ne morejo sporočiti.

Gabrijel Toplak
Zagorelo je 20 cipres okoli ekološkega otoka.

Dva požara v eni uri

Še prej je zagorelo v dva kilometra oddaljenih Prvencih. Kot je za Novice Svet24 povedal gasilec PGD Prvenci-Strelci Franc Bezjak, vzroka požara sam ne more oceniti, a vseeno ugotavlja, da bi težko prišlo do samovžiga. »Ekološki otok je res v bližini gasilskega doma, a je lokacija nekoliko oddaljena od stanovanjskih hiš, zato ogenj ni nikogar ogrožal,« je pojasnil. 

V vas se je naselil strah

Domačini so prestrašeni. Silvo Strelec pravi, da bo poslej bolj pozoren na to, kdo se potika okrog hiše. Ponoči pa bo pred hišo puščal luč, saj ima nedaleč stran v leseni kolibi zajce. Tudi Jožico Leben je strah, vse od takrat, ko sta pred gasilskim domom zgorela avtomobila. »Zdaj pa gori še v neposredni bližini mojega doma in v moji vasi,« je zaskrbljena.