Pazljivo

Policija svetuje: osnove preprečevanja tatvin

B.K.
11. 4. 2018, 10.58
Posodobljeno: 11. 4. 2018, 11.00
Deli članek:

Poskrbite za svoje premoženje, svetujejo kranjski policisti.

PU Kranj
Takole je neznanka pustila vredne predmete vsem na očeh.

Kranjski policisti so v zadnjem obdobju obravnavali več primerov kaznivih dejanj, ki so bili med drugim tudi posledica opustitve samozaščitnih ukrepov.

Kadar ljudje s svojimi stvarmi in informacijami ravnajo nepravilno, se poviša možnost tatvine. V opozorilo navajajo kranjski policisti dva primera nepravilnega ravnanja.

Ne delite nepotrebnih informacij

Uporabnik na družbenem omrežju je v javni objavi zapisal podatek, da družine ni doma, v bližini njene hiše pa je bil zaznan poskus tatvine. Uporabnike je prosil, ali lahko preverijo, če je v okolici doma vse v redu, saj da so že en teden odsotni. Takih podatkov se na internetu ne objavlja, ker povečujejo tveganje za vlome in tatvine. Komentar je bil izbrisan po opozorilu drugega uporabnika, ki je policist.

Pazite kje puščate stvari

V drugem primeru pa je šlo za neustrezno odložene predmete v osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na javnem parkirišču. Torba za prenosni računalnik, ženska torbica in še nekaj manjših stvari, je bilo odloženi na sprednjih sedežih, tako da so bili vidni že z razdalje. Policisti opozarjajo, da je za vlom v vozilo včasih dovolj že samo videz, da je v njem nekaj vredno. Stvari izstopajo in so zato lahka tarča za tatove.