Mikova karvana

V petih dneh prekolesarili 600 kilometrov

Mojca Žnidaršič
8. 6. 2017, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V podjetju MIK Celje že dvanajsto leto zapored del svojega poslovanja, časa in truda namenjajo skrbi za otroke iz socialno ogroženih družin. Tudi to leto so zbirali denar zanje.

Mojca Žnidaršič
Direktor MIK Celje Franci Pliberšek in novomeški podžupan Boštjan Grobler, ki je v Novem mestu pozdravil kolesarje.

»Prijetno je videti Slovenijo tudi s kolesom; je malo drugačna kot tista, ki jo vidimo z avtom.«

S projektom Mikova karavana otroškega smeha so omogočili brezplačne počitnice že več kot 1250 otrokom. Tudi to leto so zbirali denar zanje, in sicer na njihovi drugi dobrodelni kolesarski turi, ki je pod geslom S srcem na kolo potekala med 25. in 29. majem. V petih dneh so v petih etapah prekolesarili od Murske Sobote do Izole, skupno okoli 600 kilometrov.

Mojca Žnidaršič
Prihod srčnih kolesarjev na etapni cilj v Novem mestu.

»To je dober občutek«

V petek popoldne so svojo drugo etapo, ki jih je vodila od Celja do Novega mesta, zaključili pred salonom MIK na Seidlovi cesti. Med srčnimi kolesarji, ki so prevozili vso traso, je tudi lastnik in generalni direktor podjetja Franci Pliberšek, ki je na cilju v Novem mestu dejal, »da je prijetno videti Slovenijo tudi s kolesom; je malo drugačna kot tista, ki jo vidimo z avtom, po drugi strani pa damo tudi svoj znoj, da naše podjetje pelje 100 otrok na počitnice. In verjemite mi, to je dober občutek. Z nami kolesarijo sodelavci, poslovni partnerji in stranke.«

Mojca Žnidaršič
Kljub 141 prevoženim kilometrom je bilo dovolj energije za ples s kolesi.

Na Debelem rtiču

ZA NASMEHE OTROK

Na Debelem rtiču pripravijo celoten program letovanja, ki ga vsako leto izvajajo njihovi vzgojitelji, ki z delavnicami, zabavnimi animacijami in druženjem z otroki poskrbijo za nepozabne počitnice.

Cilj letošnje kolesarske poti je bil zbrati 30.000 evrov in s tem omogočiti brezplačne počitnice 100 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Za vsak prevoženi kilometer vsakega kolesarja, ki se je pridružil dobrodelnemu kolesarjenju, je namreč MIK doniral v sklad Mikove karavane otroškega smeha po en evro. Tako bo v začetku julija 100 otrok, ki jih bo podjetje izbralo na priporočilo različnih osnovnih šol iz vse Slovenije, morske radosti okušalo na Debelem rtiču.

Zgled in motivacija

»Zadovoljstvo otrok, med katerimi je mnogo takih, ki bodo prvič letovali na morju, je za MIK Celje neprecenljivo, in to je tudi osrednja motivacija v dobrodelnem in družbeno odgovornem delovanju, tudi tako, da daje zgled in motivacijo drugim slovenskim podjetjem, ki prav tako stremijo k tovrstnemu dobrodelnemu delovanju in prispevanju k dobrobiti pomoči potrebnim,« so ob uspeli akciji dejali v podjetju. 

Mojca Žnidaršič
Za dobro voljo so poskrbeli Čateški m'skvantarji, med kolesarji je bil tudi njihov član, ki je takoj prijel za harmoniko.