Nesporazum?

V Indiji prijeli slovenskega tihotapca

ss
4. 5. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Indijski organi pregona razbili mednarodno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem orožja in delov zaščitenih živali. Med prijetimi tudi Slovenec.

Facebook
Sodeč po objavah na facebook profilu je Boris Sobotič Mikolič redni obiskovalec Indije pa tudi drugih bolj eksotičnih destinacij.

Preiskovalci indijskega urada za boj proti kriminalu in tihotapljenju (DRI) so v soboto na letališču Indira Gandhi v New Delhiju prijeli tudi slovenskega državljana in dva njegova pomagača, oba državljana Indije.

Po poročanju novičarskega portala Indian Express, ki povzema izjave predstavnikov DRI, je omenjena trojica v Indijo prispela iz Slovenije preko Istanbula z letalsko družbo Turkish Airlines, pri sebi pa so imeli 25 kosov nezakonito uvoženega orožja.

Napačno deklarirana pošiljka?

25 kosov nezakonito uvoženega orožja naj bi indijski organi pregona zasegli slovenskemu državljanu.

Kot so v povezavi z dogodkom sporočili z zunanjega ministrstva, je na slovensko veleposlaništvo v New Delhiju poklicala soproga prijetega Slovenca in pojasnila, da je do dogodka prišlo zaradi napačno deklarirane pošiljke ...

»Veleposlaništvo je v stiku s soprogo in ji je posredovalo podatke o odvetniški pisarni, ki lahko prevzame pravno zastopanje slovenskega državljana v postopku, če bo ta uveden,« so še zapisali.

Indian Express
Slovenec je bil z dvema Indijcema prijet na letališču Indira Gandhi v New Delhiju.

V Indijo na strelsko tekmovanje?

Po poročanju nekaterih medijev je prijet Boris Sobotič Mikolič, ki se je po lastnih navedbah v Indijo odpravil na strelsko tekmovanje, sodišče v New Delhiju pa mu je zdaj, skupaj z aretiranima pajdašema, odredilo 14-dnevni pripor.

Sodeč po objavah na facebook profilu je osumljeni oče dveh mladoletnih otrok in redni obiskovalec Indije pa tudi drugih nekoliko bolj eksotičnih destinacij. Z družino sicer živi v Poljčanah pri Celju.

Tihotapili tudi denar in dele zaščitenih živali

Indijski organi pregona so sicer v obsežni operaciji, ki je potekala v prestolnici in mestu Meerut v zvezni državi Uttar Pradesh, zasegli več kot sto kosov strelnega orožja, izdelanega v Italiji, Avstriji in Nemčiji. Med drugim so zasegli tudi večjo količino indijskih rupij in lovskih trofej zaščitenih živali.