Liga prvakov

VIDEO: Stara dama z zmagovito predstavo

T.L./STA
3. 5. 2017, 22.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Monaco je na domačem terenu klonil proti Juventusu.

Profimedia
Zmagovalni dvojec: Alves in Higuain.

Nogometaši Monaca so na prvi polfinalni tekmi lige prvakov izgubili proti Juventusu z 0:2 (0:1).

Oba zadetka za goste je dosegel Gonzalo Higuain, obakrat po odlični podaji Danija Alvesa. Povratna tekma bo prihodnji torek v Torinu.

V drugem polfinalnem paru je madridski Real na torkovi prvi tekmi premagal mestnega tekmeca Atletico s 3:0.

Juventus je v Monaku prišel do lepe in morda že odločilne prednosti za preboj v finale. Monaco, ki je v tej sezoni presenetil evropsko nogometno javnost in na površje spravil kar nekaj nogometašev, ki se bodo poleti bogato prodali, je kljub svoji napadalni usmerjenosti tokrat naletel na previsoko oviro. Izkušeni Juventusovi branilci so bili kos vsem napadom domačih, ofenzivci stare dame pa so znali unovčiti svoje priložnosti. Natančneje Gonzalo Higuain, ki je dosegel oba zadetka italijanskega prvaka.

Prvi polčas v Monaku je postregel z zanimivo predstavo. Juventus je imel žogo več v posesti, toda Monaco je bil tisti, ki je bil sprva nevarnejši. Eden najbolj obetavnih nogometašev na stari celini Kylian Mbappe je dvakrat opozoril nase, in sicer v 13. in 16. minuti, enkrat je poskusil z glavo, enkrat z nogo, obakrat pa se je izkazal izkušeni vratar stare dame Gisanluigi Buffon. V 19. minuti je z glavo streljal še drugi napadalec Monaca, kapetan Radamel Falcao, a je tudi Kolumbijcu Buffon preprečil veselje.

Juventus, ki je sprva terensko prevladoval, vse bolj pa je nase opozarjala domača ekipa, ki si je želela zadetek, je v 29. minuti pustila preveč prostora za torinski protinapad. Paulo Dybala je najprej s peto na sredini igrišča podal do Gonzala Higuaina, ta je podaljšal naprej do Danija Alvesa, Brazilec pa je nato z desne strani podal nazaj do Argentinca, ki je znotraj kazenskega prostora matiral Danijela Subašića.

Profimedia

V drugem polčasu je najprej zagrozil Falcao, toda spet je bil na mestu Buffon, na drugi strani pa je Subašić obranil strel Claudia Marchisia, ki je v ekipi Juventusa zamenjal kaznovanega Samija Khediro. V 59. minuti pa je torinska ekipa podvojila prednost, Dybala je ne desni strani prišel do žoge, oddal do Danija Alvesa, ki je izvrstno podal v kazenski prostor, kjer je Higuain iz prve iz bližine zadel za 2:0. V zaključku tekme so bili razumljivo nekaj več pri žogo domačini, a preveč nevarni niso bili. Izjema je bil strel Valera Germaina v 90. minuti, a se je znova izkazal Buffon.