Čakalne dobe

Se odpravljate proti Hrvaški? Preberite, kakšno je stanje

J.P.
15. 4. 2017, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na mejnih prehodih proti morju se je dopoldne promet začel spet gostiti. Vozniki osebnih avtomobilov morajo na mejnem prehodu Dragonja na izstop in na vstop v državo čakati 45 minut, v Sečovljah pa 40 minut. Čez noč je sicer promet na mejnih prehodih s Hrvaško upadel, potem ko je bilo treba v petek dopoldne na prestop meje čakati tudi več ur.

Bobo
Na mejno kontrolo je potrebno čakati le nekaj minut, prometa je bistveno manj kot pretekle dni, kar je v skladu s trendom prometnih tokov ob praznikih.

Na mejnem prehodu Obrežje so osebna vozila med 18. in 23. uro izstopala v sedmih kolonah (čakalna doba do ene ure in pol), avtobusi pa v dveh (čakalna doba okoli ene ure). Na mejnem prehodu Metlika je bilo za prestop meje čakati okoli 45 minut (vozila so izstopala v treh kolonah).

V lanskem letu je bilo največ prometa na mejnih prehodih z republiko Hrvaško v petek pred veliko nočjo, letos pa so bile zgostitve že v vikendu pred veliko nočjo in v sredo.

Čez noč je promet upadel, tako da je danes zjutraj na mejnih prehodih z republiko Hrvaško na vseh mejnih prehodih v policijski upravi Novo mesto promet potekal brez posebnosti in brez zastojev. Na mejno kontrolo je bilo potrebno čakati le nekaj minut, prometa je bilo bistveno manj kot pretekle dni, kar je v skladu s trendom prometnih tokov ob praznikih.

Po zadnjih podatkih pa že nastajajo kolone. Vozniki osebnih vozil morajo na vstop in izstop iz države na mejnem prehodu Dragonja čakati 45 minut, na mejnem prehodu Sečovlje pa 40 minut.

Že v petek so na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozorili, da bosta danes mejna prehoda Sečovlje in Dragonja zaradi enodnevnih oziroma dvodnevnih migracij turistov v Istro ob velikonočnih praznikih najbolj obremenjena.