Deževno

Največ padavin sredi dneva in popoldne, ponekod tudi nevihte

J.P./STA
15. 4. 2017, 09.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Več padavin bo sredi dneva in popoldne, predvsem v jugozahodni Sloveniji bodo tudi nevihte. Najmanj dežja bo na severovzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija. Ponoči bo dež ponehal.

Profimedia
Ponoči bo dež ponehal.

Jutri zjutraj se bo prehodno delno razjasnilo, ponekod po kotlinah bo možna kratkotrajna megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno, v popoldanskem času bodo nastajale krajevne plohe. V torek bo oblačno s padavinami. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Hladneje bo, meja sneženja se bo spuščala.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z vetrovi zahodnih smeri v višinah priteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, več jih bo v krajih južno od nas. Predvsem ob morju bodo tudi nevihte. Jutri bo sprva delno jasno, popoldne pa spremenljivo s plohami in predvsem ob Jadranu tudi posameznimi nevihtami. Zapihala bo burja.

Biovreme: V soboto bo vremenski vpliv obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.