Komu koristi lepota

Poslanec Nemec obtožen šovinizma

mk
16. 1. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novoustanovljeni Inštitut 8. marec vsak teden izbere šovinistično izjavo tedna, tokrat so jo pripisali Matjažu Nemcu, poslancu SD in podpredsedniku državnega zbora.

Mare Vavpotič
Nemcu očitajo dvojna merila, ker je dejal, da lepota po njegovem ne bi koristila nikomur in zato to vlogo raje prepusti ženi Iryni Osypenko.

Matjaž Nemec: "Moti me, da mi rečejo, da sem lep. To me zelo moti. Zato, ker od tega še nikomur ni bilo bolje v življenju, tudi meni ne. To vlogo prepuščam ženi."

Matjaž Nemec je v enem izmed intervjujev izjavil, da ga moti, ko mu rečejo, da je lep. Od tega naj ne bi bilo še nikomur bolje v življenju, dodal pa je celo, da zato to vlogo prepušča svoji ženi. Na facebooku se je nato na odziv ene izmed uporabnic, ki je zapisala, da menda že ni tega povedal, dejal: »Žaljivke, da sem nacist zaradi priimka, sem že slišal, prvič v življenju pa slišim (berem), da sem šovinist.« Uporabnica mu je nato odgovorila, da ker je izjava prava, je očitno res šovinist. Nemec pa je nekoliko užaloščeno pripisal: »Upam, da si nisi ustvarila takšnega mnenja. Grem. Lp« Izjava je bila na predlog ene izmed uporabnic facebooka predlagana tudi za bodečo nežo, seksistično izjavo leta, ki jo podeljujeta kolektiv Rdeče zore in uredništvo spletnega portala spol.si.