Vdor

Kdo se je lotil Novakove, Tonina in Horvata?

T.L.
30. 11. 2016, 12.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi vdora ne delujejo osebne spletne strani Ljudmile Novak, Jožefa Horvata in Mateja Tonina.

STA
Ljudmila Novak

Stranka Nova Slovenija je na twitterju sporočila, da zaradi vdora ne delujejo osebne spletne strani Ljudmile Novak (ljudmilanovak.si), Jožefa Horvata (jozefhorvat.si) in Mateja Tonina (tonin.si).

Ob obisku omenjenih spletnih strani se vsebina ne prikaže, ampak je prikazan obrazec z zahtevo po vpisu uporabniškega imena in gesla. 

V stranki ne dvomijo, da je napad povezan s političnim delovanjem

Poklicali smo predsednico stranke Ljudmilo Novak, ki pa o vdoru ni vedela povedati veliko, zato je besedo prepustila Robertu Ilcu, glavnemu tajniku stranke.

Povedal je, da so vdor opazili zjutraj in da se njihova ekipa zunanjih sodelavcev, ki skrbi za IT sistem že ukvarja s težavo ter preiskuje, kako je do nje prišlo. Storilec ali več njih je stranki s tem povzročil dodatno delo in strošek, saj v stranki nimajo zaposlenih svojih sistemskih administratorjev. Policije o vdoru zaenkrat še niso obvestili, odločitev o tem bodo sprejeli kasneje, ko bo znanega več o tem neprijetnem dogodku.

V stranki ne dvomijo, da je napad povezan z njihovim političnim udejstvovanjem, nočejo pa ugibati, kdo bi lahko za tem stal. Je pa bilo za varnost omenjenih strani po besedah Ilca poskrbljeno toliko, da se je podviga moral lotiti nekdo, ki je imel kar nekaj računalniškega znanja.