Fanatika Islamske države

Nameravala zastrupiti vrtčevske otroke in se med njimi razstreliti

J.P.
30. 11. 2016, 12.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Nemčiji so razkrili nakano Islamske države, da bi vrtčevskim otrokom prodali zastrupljen sladoled, nato pa razstrelili avtomobil bombo.

Profimedia
Mlada skrajneža sta eksplozivna telesa izdelovala iz sestavin, ki sta jih naročila na spletu.

O namerah teroristične združbe sta spregovorila dva najstniška fanatika Islamske države, ki sta aprila v Essnu med poročnim slavjem razstrelila sikhovski tempelj. 17-letni Mohamed O. je nameraval otrokom prodajati zastrupljen sladoled, preden bi se razstrelil med njimi. Z njim je bil v navezi še en 17-letnik, Yusuf T.

Mlada skrajneža sta se povezala preko aplikacije Whatsapp, eksplozivna telesa pa izdelovala iz sestavin, ki sta jih naročila na spletu.

Prestregli pismo

Preiskovalci so na Yusufovem mobilnem telefonu našli številne telefonske številke simpatizerjev Islamske države.

Ko sta po bombnem napadu končala v kehi, je Mohamed Yusufu poslal sporočilo, v katerem ga je spraševal, če bi lahko s sladoledom zastrupljal otroke, če bi se lahko razstrelil v vrtcu, če bi lahko v vrtec zapeljal s svojim kombijem in posiljeval deklice. Pozval ga je tudi, naj mu priskrbi mobilni telefon, da bi lahko uredil vse potrebno za napad. Sporočilo so prestregli pazniki.

Yusufov odvetnik je na sodišču dejal, da se je njegova stranka odpovedala prejšnjim nazorom in da je pripravljena sodelovati s preiskovalci.

Oba bosta na sojenje počakala v priporu.