Telefon je predala možu

Cerar spregovoril o klicu Melanie Trump

J.P./STA
28. 11. 2016, 21.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Premier Miro Cerar je v intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP danes dejal, da lahko Slovenija postane most med Rusijo in ZDA, če bo pobuda za to prišla s strani bodočega predsednika ZDA Donalda Trumpa ali ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Bobo
Slovenija lahko postane most med Rusijo in ZDA, meni Miro Cerar.

"Če bi ZDA in Rusija dali pobudo v to smer, bi lahko Slovenija postala most med obema super silama," je povedal Cerar in dodal, da "smo dokazali, da smo sposobni organizacije tovrstnih dogodkov".

Cerar je govoril tudi o klicu bodoče prve dame ZDA Melanie Trump in njenega moža, ki ga je prejel pretekli teden. Dejal je, da je z Melanio Trump sprva govoril v slovenščini ter da je njej in njenemu možu čestital za uspeh.

Melania je nato telefon predala Trumpu, pogovor pa se je vrtel predvsem o Sloveniji in aktualni situaciji. Govorila naj bi tudi o bodočem obisku Trumpa v Sloveniji.

Vloga posrednika

Kot je povedal Cerar, sta se v pogovoru zgolj dotaknila možnosti, da bi Slovenija lahko prevzela vlogo posrednika med ZDA in Rusijo, vendar nista prišla do nobenega zaključka.

V intervjuju za AP je Cerar še povedal, da vseeno resno razmišljajo o tej možnosti, vendar da mora pobuda priti s strani Trumpa ali Putina.

V intervjuju so Cerarja še vprašali, če Trump pozna razliko med Slovaško in Slovenijo ter če bo Trump pripomogel k temu, da ne bo več prihajalo do zamenjav. Nakar je Cerar odgovoril, da Trump dobro pozna razliko med obema državama in da ne prihaja več tako pogosto do zamenjav med državama. Vseeno pa verjame, da bosta Trump in bodoča prva dama pripomogla k temu, da bo do tega prišlo še manjkrat.