Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Posumila je o dobroti davčne uprave

ss
28. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Prijaviteljici so na Dursu ponujali 5000 evrov »nagrade«, če ...

10. V Luciji je neznani storilec vlomil v mesnico. Pogrešajo gotovino ter nekaj hrane in pijače. Škode je za okrog 150 evrov.

9. Mariborski policisti so na Ulici Šercerjeve brigade obravavali vlom v klet v stanovanjskem bloku. Lastnik pogreša za 8000 evrov ribiške opreme.

8. Celjski policisti so na Resljevi ulici obravnavali tatvino dvanajstih metrov panelne zaščitne ograje, vredne približno tisočaka.

7. V Gornji Radgoni so tatovi s premičnega semaforja ukradli akumulator.

6. Koprski policisti so ovadili 16-letna mulca, ki sta v eni od trgovin v Luciji ukradla tri jakne, skupaj vredne dobrih 500 evrov.

5. Z dvorišča stanovanjske hiše v Trebnjem so neznanci ukradli mešalec za beton.

4. V Tomaju pri Sežani so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastniki pogrešajo več ur višjega cenovnega razreda in nekaj umetnin. Škode je za okrog 100 tisoč evrov.

V Novi Gorici so neznanci poškodovali mlekomat.

3. Na Delpinovi ulici v Novi Gorici so vandali poškodovali mlekomat in povzročili za okrog 500 evrov škode.

2. Iz gostinskega lokala v Ajdovščini je neznani storilec ukradel pomivalno korito s pipo. Korito je bilo najdeno okrog 200 metrov od kraja zločina, pipe, vredne okrog 200 evrov, pa najbrž nikoli ne bodo našli, saj je oškodovani gostinec odstopil od predloga za pregon.

1. Krški policisti so obravnavali poskus goljufije. Prijaviteljico je poklicala neznana ženska in ji natvezila, da ji bodo z davčne uprave nakazali 5000 evrov, ker ima tako majhno pokojnino. V pogovoru je še razložila, naj najprej nakaže 500 evrov na njihov račun za plačilo davka, nato pa bo dobila 5000 evrov. Prijaviteljica je pogovor prekinila in o tem obvestila policijo, ti pa primer še raziskujejo.