Samopromocija

Dobovšek na terenu skrbel za stik z volivci

sk
10. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nepovezani poslanec Bojan Dobovšek z interpelacije predčasno, ker je moral med volivce. V njegovi pisarni pojasnjujejo, da je bila seja DZ sklicana izredno in da se je Dobovšek na njej opravičil za odsotnost.

Nikola Miljkovic/M24.si
Dobovšek se je med interpelacijo opravičil in šel na teren iskat stik z volivci.

Bralec nas je opozoril, da je v velenjski knjižnici v začetku tedna potekal dogodek z naslovom Za dobro državo gre, na katerem je potencialne volivce nagovarjal nepovezani poslanec Bojan Dobovšek. Bralec meni, da je »poslanec službeni čas raje izkoristil za osebno promocijo in nagovarjanje potencialne volilne baze«. Pri tem se mu zdi posebej sporno, da Dobovšek ni sodeloval na glasovanju o interpelaciji ministrice za šolstvo Maje Makovec Brenčič. »Čeprav so si poslanci za razpravo vzeli kar 15 ur, se je gospodu Dobovšku, ki je prispeval podpis zanjo, s seje precej mudilo,« meni bralec.

Bobo
Za Dobovškom stoji dolgoletni operativec LDS Peter Jamnikar, ki je stranki SMC postavil lokalno mrežo.

Ponedeljki rezervirani za stik z volivci

Slednje smo preverili v Dobovškovi pisarni, kjer so nam potrdili, da je poslanec sejo res zapustil že ob 16. uri. »Ponedeljki so v parlamentu namenjeni za stike z volivci, zato je bil vnaprej planiran in objavljen obisk dr. Dobovška v Velenju, kjer je predstavil idejo dobre države,« so zapisali in dodali, da je predsednik parlamenta »naknadno sklical izredno sejo o interpelaciji na dan, ko načeloma naj ne bi bilo obveznosti.«

Dobovšek svoje stališče na seji podal

»Dobovšek je na seji razpravljal o interpelaciji ministrice za šolstvo, znanost in šport in izpostavil nespoštovanje ustavnih odločb in načela pravne države. Vnaprej se je opravičil, da bo po 16.00 moral zapustiti sejo zaradi planiranih obveznosti,« so še zapisali.

Zavod za politično kulturo Dobra država skuša volivcem predstaviti pojem tako imenovane pogumne države, torej takšne, ki je ni strah intervenirati v gospodarstvu in državljanom zagotavljati dostojno življenje.

Dogodek povezoval Jenko

Nadalje smo izvedeli, da je dogodek povezoval nepovezani velenjski mestni svetnik Matej Jenko. Ta je izstopil iz svetniške skupine Stranke modernega centra, potem ko ga je lokalni odbor že izključil iz stranke, vendar je bil po pritožbi vanjo spet vpisan. Politično šikaniranje Jenka se je začelo neposredno po tem, ko je kot predsednik sveta za varstvo uporabnikov sklical sejo tega organa, na kateri je od deležnikov v Termoelektrarni Šoštanj, na velenjski komunali in občini skušal izvedeti, zakaj v Šaleški dolini prihaja do težav s toplotnim ogrevanjem.