Vetrolom

Zaradi neurja ostali brez elektrike, veter podiral drevesa

D. B./STA
31. 7. 2016, 21.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na območju Radencev in v Slovenskih Konjicah je zaradi slabega vremena prišlo do izpada električne energije, veter podiral drevesa na severovzhodu države, na Celjskem in Koroškem.

Arhiv Svet24 (simbolna fotografija)
Fotografija je simbolična.

Na severovzhodnem delu države so neurja povzročila kar nekaj nevšečnosti. Na območju Radencev je prišlo do izpada elektrike, brez nje je ostalo 891 odjemalcev. Motnja električne energije se je po podatkih centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje pojavila tudi v Slovenskih Konjicah.

V Novi Cerkvi v občini Vojnik je močan veter poškodoval del strehe na gasilskem domu in podrl drog električne napeljave. Meteorna voda je poplavila garažo stanovanjske hiše. Gasilci so pokrili streho na gasilskem domu, pri stanovanjski hiši pa preusmerili tok vode. Delavci Elektro Celje so poskrbeli za podrt drog, so zapisali na spletni strani centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

Vetrolom je povzročil težave na Pragerskem v Slovenski Bistrici, v Dupleku, v Morju v občini Rače-Fram in v občini Hoče-Slivnica. V občini Rače-Fram je bila zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poplavljena klet stanovanjske stavbe.

Na Koroškem, natančneje v Radljah ob Dravi in v naselju Vič v Dravogradu, sta popoldne nekaj neprijetnosti povzročili podrti drevesi. V obeh primerih so pristojne službe že odstranile drevesi.

Meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo

Slabo vreme je že v popoldanskem času povzročilo nekaj nevšečnosti na Celjskem in Koroškem. V Liscah v Celju se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na streho stanovanjske hiše. V Novi Cerkvi v Vojniku pa meteorne vode ogrožajo stanovanjsko hišo, piše na spletnih straneh centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

O podrtem drevesu zaradi vetra so poročali tudi na Viču v Dravogradu in v Radljah ob Dravi. V drugem primeru se je drevo podrlo na cesti proti mejnem prehodu Radelj.