Šmihelsko romsko nasleje

Po petkovem streljanju danes zagorela še baraka

D. B./STA
31. 7. 2016, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V novomeškem šmihelskem romskem naselju je danes med 18. in 19. uro zagorela baraka. Policisti in gasilci so že na terenu, policija pa zadevo obravnava kot interventni dogodek, so povedali na Policijski upravi (PU) Novo mesto. Neuradno je prav v tem naselju v petek zvečer prišlo do streljanja, v katerem je umrl 39-letni moški in o katerem smo že poročali.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Z drugimi informacijami, kot da gre za posredovanje, na novomeški PU še niso mogli postreči. Zanikali pa so neuradne informacije, da so na terenu tudi posebne enote policije.

Po neuradnih podatkih je v novomeškem šmihelskem romskem naselju prišlo tudi do petkovega streljanja, v katerem je umrl 39-letni moški. Iz PU Novo mesto so sporočili zgolj, da je v petek zvečer do streljanja s smrtno žrtvijo prišlo v naselju v okolici Novega mesta. Ponoči so nato novomeški kriminalisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in odredili pridržanje.

V novomeško bolnišnico so po streljanju prepeljali dve osebi. Medtem o je 39-letni moški umrl, pa je drugi, 20-letni moški, hudo poškodovan in se še zdravi.

O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, ki sta se udeležila ogleda. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Policisti in kriminalisti pa nadaljujejo intenzivno preiskavo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.